AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunarak görüş alış verişinde bulundu. Ulupınar ilk olarak Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali’yi makamında ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Oda Başkanı Küçükali Sicil affı, Emeklilerden kesilen primler konusunda yardım istedi. Ulupınar, söz konusu konular ile ilgili Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Küçükali’ye oda olarak yaşadığı sıkıntıları bir dosya hazırlamasını istedi.

Ulupınar, ardından Kozlu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz’i makamında ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Kozlu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, “Hazine destekli devlet kredisi ile şuanda piyasanın en uygun kredisini veriyoruz. En son katıldığımız toplantıda 2015 yılında hükumetin esnafa verileceği kredinin miktarı 750 trilyon normalde biz cari faiz piyasa yüzde 14 ile yüzde 16 arasında bankalarda biz yüzde 5’ten kullandırıyoruz. Bu arada ki faizi devlet ödüyor. Onun toplam miktarı 2015 yılında 750 trilyon bu büyük bir rakam. Esnafın alacağı 4 katrilyon kredinin yüzde 5’lik faiz oranına tekabül ediyor. Ben bu konuda şahsınızda hükumetimize teşekkür ediyorum. Esnaf kefalet kooperatifi olarak verilen bu hazine desteğinin devam etmesi konusundaki başbakanımızın hükumetimizin göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyorum” dedi.