Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Genel Maden İşçileri Sendikasının 70 inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Özcan Ulupınar, GMİS’ in 70. Yılı ile ilgili yayımladığı yazılı mesajda şunlara değindi.

“Ereğli Kömür Havzası Maden İşçileri Derneği adı altında 17 Kasım 1946 yılında 99 üye ile toplanıp faaliyetine başlayan ve Türkiye’ nin en büyük iş yeri sendikası olan kömür madencilerimizin sendikası Genel Maden İşçileri Sendikamızın 70 inci yılını kutluyor, bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi yürüttükleri sendikal faaliyetlerden ötürü kendilerini tebrik ediyorum.

Zonguldak, kömür sayesinde büyümüş ve kömür sayesinde tanınmıştır. Zonguldak insanı, yeri geldiğinde kanunlarla, yeri geldiğinde zorunlu olarak ocaklara sokulmuş, kömür üretimi yaptırılmıştır. Zonguldak kömür sayesinde o kadar önem kazanmıştır ki Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, kanunla ilk kurulan vilayet olmuştur.

Bunların neticesinde Zonguldak’ta kömür madencileri sosyal haklarının kaybolmaması ve özlük haklarının istenilen seviyeye gelmesi için sendikalaşmış olup, işyeri sendikası olarak bu mücadelelerini bugün de devam ettirmektedirler.

GMİS olarak ulusal çıkarları ön planda tutarak AK Parti hükümetleriyle diyalog ve uyum içinde çalışıp, her zaman için orta yol bulunmak suretiyle asgari müştereklerde birleşmiştir.

Şüphesiz ki ne verilirse verilsin, madencilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Zonguldak’ı var eden kömür ve onu yeraltından çıkaran vefakar ve cefakar madencilerimizdir.

5 binden fazla madenci şehidi vermiş, aile fertleri madenlerde çalışmış Zonguldak’ ın bir evladı olarak karaelması çıkaranlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne kadar şehit düşen madencilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli olan üyelere ve halen emeklerini esirgemeden faaliyetlerini sürdüren GMİS başkanı, yönetimi ve madencilerimize teşekkür ediyor, Genel Maden İşçileri Sendikamızın 70 inci yılını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”