Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, makamında Halep için yardım kampanyası düzenleyip yerine ulaştıran Devrek Birlik ve Kardeşlik STK Platformu temsilcilerinden Murat Topçu ve Türkiye Gençlik Vakfı Devrek Şubesi Başkanı Bekir Kaya’ yı kabul etti.

Basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Kaya ve Topçu Ulupınar’ a Devrek’ te Halep için toplanan ayni ve nakdi yardımlardan bahsettiler. 23 Ocak 2017 tarihinde bir tır malzemeyi Halep’ e gönderdiklerini, bugüne kadar toplanan nakdi yardımı da Hatay’ ın Reyhanlı ilçesindeki İHH lojistik merkezine giderek teslim edeceklerini, aynı zamanda Suriye sınırında Halep’ ten gelen kardeşlerimiz için oluşturulan çadır kentlerin bulunduğu kamplara giderek yardımların bizzat yerine ulaşmasını hedeflediklerini söylediler. Bununla birlikte Devrek olarak her zaman maddi manevi yanlarında oldukları mesajını vereceklerini bu konuda da milletvekili Ulupınar’ dan destek istediklerini belirttiler.

Özcan Ulupınar ise, platformun düzenlediği yardım kampanyasının yanında olduğunu kendisi ile ilgili kısmında destek olacağını ve Halep’teki kardeşlerimize uygulanan zulmün bir an önce bitmesini temenni ederek, bölge de huzur ve güvenin tesis edilmesi için Türkiye’ nin her türlü girişimde bulunduğunu, bunun bir göstergesi olarak Kazakistan’ ın başkenti Astana’ daki görüşmeleri hatırlatarak her zaman millet olarak nerede mağdur ve mazlum varsa yanlarında olduklarını ifade etti.