Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR 17 Mayıs 2010 da TTK Karadon Müessesesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan madencilerimiz için bir mesaj yayınladı.

Ulupınar mesajında;

“Neredeyse 170 yıldır kömür üretimi yapılan Zonguldak’ ta coğrafik şartlar yüzünden madencilik bölgemizde çok zor şartlar altında gerçekleşmektedir. Üretim sırasında da hiç istemediğimiz, aklımıza bile getirmek istemediğimiz kazalarla karşı karşıya kalındı ve bugüne kadar beş binden fazla maden işçimizi şehit verdik. 

Yaşadığımız acılardan birisi olan 17 Mayıs 2010 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu faciasıdır.  Yeni Servis Kuyusu eksi 540 kodunda meydana gelen grizu faciasında da maalesef 30 maden işçimizi şehit verdik.

Yeraltı madenciliği dünyanın en ağır ve zor işlerindendir. Ülke ekonomisine katkısı da tartışılmazdır. Özellikle Zonguldak havzasında kömürün metanı ve arazinin karmaşık yapısı içinde çalışan madencilerimiz gün yüzü görmeden evine ekmek götürebilmek ve vatanına hizmet edebilmek için fedakârca çalışmaktadır. Onlar kadar onları bekleyenler de vefakâr ve cefakâdır. Bunu bir madenci çocuğu olarak çok iyi bilmekteyim.

Bir daha böylesine acıların yaşanmaması temennisiyle, Karadon Müessesinde hayatını kaybeden 30 maden işçimizi ve bugüne kadar yaşamını yitiren bütün maden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allah’ tan rahmet diliyor, kendilerine, ailelerine şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.