Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kızılay Haftasını kutlayarak bir mesaj yayımladı. 

Ulupınar basın danışanlığı kanalıyla yayımladığı mesajında; “29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır. 
Bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Kızılayın faaliyetlerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 
Milletten aldığı güç ve destekle dostluk, iş birliği ve barışı destekleyen tavrıyla Kızılay Türkiye’nin uluslararası arenada onur ve gurur kaynağıdır.

Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı, mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. 

Bir yardım kurumu olarak Kızılaybirlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay, yalnız ülkemizde değil dünyanın çeşitli bölgelerinde savaş, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara çadır, battaniye, yiyecek, giyecek, yakacak, ilaç, kan yardımlarında bulunur ve yaralananların iyileşmesi için geçici hastaneler kurar. Gönüllü olarak yardımda bulunurken dil, din, ulus, renk, hiçbir ayrım yapmadan ve çıkar gözetmeden insanların yardımına koşmak Kızılay’ın titizlikle yaşattığı hizmet felsefesidir. 

Kızılay için gönüllü çalışanlarımızın yanında Kızılayımızın menfaat gütmeden dünyanın her yerinde vermiş olduğu hizmetleri en üst seviyeye taşıması için vatandaşlar olarak bizler de elimizden gelen her türlü yardımı hiç çekinmeden sağlamalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Kızılay ruhunun ebediyete kadar gönüllerde yaşaması dileğiyle Kızılay çalışanları ve yardım hizmetlerinde emeği geçenler başta olmak üzere aziz milletimizin Kızılay Haftasını kutluyor saygılarımı sunuyorum.” görüşlerine yer verdi.