Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Milletvekili Ulupınar danışmanlığından yayınladığı mesajında şu ifadeler yer verdi.

“Mesleklerini büyük bir özveri ve amatör ruhla gönüllülük esasına göre icra eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Eğitim sadece insanların geleceklerini belirlemez, aynı zamanda insanların oluşturduğu ülkelerin geleceğini de belirler. Bugün dünyada bütün ülkelerin öncelikleri eğitimdir. Eğitim sorununu çözen toplumlar diğer alanlarda başarılı olmuş ve kalkınmışlardır.

Aileden başlayan ve hayat boyu devam eden uzun bir süreç olan eğitimin kaliteli olmasının ve amacına ulaşmasınıntemelini öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğrendiğimiz ilk harften, ölene kadar edindiğimiz bilgi, beceri ve davranışların kazanılmasında sorumluluk alan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek, ellerini ne kadar öpsek azdır.

Öğretmenlerimiz, kendilerini bireylerin hayatlarını şekillendirmeye adamış, bu onurlu ve itibarını hiçbir zaman kaybetmeyecek mesleklerini her şeye rağmen yerine getirmekten çekinmeyen ender insanlardır.

Hz. Ali’ nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ sözünden yola çıkarak vermiş oldukları emekleri unutmadan onları sadece bir gün değil her gün anmalı ve takdir etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere hayatın anlamını öğreten, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevi başında fedakarlığın simgesi haline gelmiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”