Cumhurbaşkanı’nın Zonguldak ziyareti öncesi kentte yeni bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalma korkusu var. Ziyaretin nedeninin referandum olmasına rağmen halkın beklentileri çok farklı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında dönemin başbakanı olarak yaptığı Zonguldak ziyareti sırasında, TTK Kozlu Maden Ocağı’na inerek işçilerle bir araya gelmişti.  Erdoğan ocak çıkışında yaptığı konuşmada, TTK ‘ya kısa sürede 3000 işçi alınacağının sözünü vererek Zonguldak halkını sevindirmişti.

Aradan geçen yıllarda TTK’ ya alınan işçi sayısı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözün yanına bile yaklaşamadı, TTK gitgide küçültüldü, işçi sayısı ve üretim düştü.

4 Nisan Salı Günü Recep Tayyip Erdoğan referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak’a gelerek halka hitap edecek. Zonguldak halkının beklentisi ise, kentin sorunlarının çözümü ve özellikle TTK’ya işçi alınması ile ilgili bir açıklama yapılması. Genel Maden İşçileri Sendikası da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek, yıllar önce verdiği sözü hatırlatıp, TTK’nın ihtiyacı olan işçi alımının yapılacağı müjdesini duymak istiyor. Sendika İçişleri Bakanı Soylu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Zonguldak ziyaretinde kendisine Cumhurbaşkanına ulaştırılmak üzere bir mektup vermiş bulunuyor. (Yasemin Sarı)