Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi Kampüsü’nün yolu ve çevresi, bozuk yollardan, araç kalabalığından ve etraftaki çöp yığınlarından kurtulamıyor.

BEÜ, kentin en önemli ekonomi kaynaklarından biri olmasına rağmen, fiziki şartlara verilmeyen önemden dolayı öğrenciler şikâyetçi… Üst Kapı ve Alt Kapı mevkiindeki yol kenarlarının adeta bataklık olması ve sürekli araç yoğunluğundan dolayı adım atmakta bile zorlandıklarını söyleyen öğrenciler, “Düzce ve Karabük üniversiteleri bizden sonra kurulmalarına rağmen şuan daha kalabalıklar ve oradaki belediyeler öğrenciye ve öğrencinin sosyal çevresine önem veriyorlar. Bizim şehrimize okumaya gelen öğrenciler ya buradan kurtulmaya çalışıyorlar ya da geldiklerine pişman oluyorlar. Burası Karadeniz şehri ve çok yağmur yağıyor. Yollar böyle olduğu için yol kenarlarında yürüyemiyoruz, her yerimiz çamur oluyor” diye belirttiler.

Üniversitenin üst ve alt kapı mevkii bölgesindeki çöp birikintileri göze çarparken o bölgede yaşayan öğrenciler, defalarca şikâyetlerde bulunduklarını ve hiçbir değişikliğin olmadığını ifade ettiler. Üniversitenin yolları taştan klişesi Zonguldak'ta uzun bir süre daha 'Üniversitenin yolları çöpten' olarak kalacağa benziyor.

Çayan Gezmiş Sarıkaya