DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yaşanan sıkıntıları dile getirerek, Rektör Mustafa Çufalı’yı görevini yapmamakla suçladı.

Çufalı’nın üniversiteyi iktidar partisinin ofisi zannettiğinden görevini unuttuğunu belirten Keleş, “Umarım görev ve sorumluluklarını hatırlar ve Rektörlük vazifesini bihakkın yerine getirir. Kendisine nacizane tavsiyemizdir” dedi.

Keleş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Uzun bir süredir üniversite hastanesi ile alakalı şikayetler vatandaşımız tarafından bizlere iletilmektedir.

Özellikle Diş Fakültesinde bir problem olduğu aşikar olarak gözükmektedir. Bizler fakültede gözüken bu sıkıntıları gündeme taşımak istedik ki Rektör beyinde belki ilgisini çeker gündemine almak gibi bir işe kalkışır. Fakülte yöneticileri de belki menfi çıkarlarını bir yana koyarak kuruma sahip çıkmak için çaba sarf etmek ister. Mesailerini fakültede harcamaya gayret ederler. Mart ayından bu yana fakültede gözükmeyen idareciler hakkında da bir soruşturma yaparlar.

Fakültenin ortodonti bölümü hastaları mağdur durumda ve 1 yıla yakındır çocuğunun girişini yapamayan insanlar olduğunu biliyoruz. Protez için fakülteye başvuranların ise her nedense özel polikinliklere yönlendirildiğini görüyoruz.

Merak ettiğimiz bir konu da çocuk bölümünde görev alan hocalarımızdır. Neden istifa etmiştir, bir baskıya maruz kalmışlarmıdır. Bu sıkıntılara bir cevapları varsa duymak isteriz. Tabi bu sorunlar çocuk bölümü içinde sıkıntılar doğurmuş ve mağduriyetler artış göstermiştir.

Rektör hoca kendini üniversite işlerine verirse bu sıkıntıları dert edinip çözüm arayabilir ki görevi de budur. Kendisi üniversiteyi iktidar partisinin ofisi zannettiğinden görevini unutmuş olabilir. Keza şehrimizi ve hemşehrilerimizi ilgilendiren önemli bir konuda iktidarı davet ettiği gibi muhalefetide davet etmeyi bilmeliydi, keşke bilseydi. Umarım görev ve sorumluluklarını hatırlar ve Rektörlük vazifesini bihakkın yerine getirir. Kendisine nacizane tavsiyemizdir” dedi.(Haber Merkezi)