Zonguldak’ın hizmet açısından adeta üvey evladı konumunda olan Gökçebey’de son yıllarda yaşanan değişim dikkatlerden kaçmıyor. Vedat Öztürk’ün Belediye Başkanı olmasından sonra adeta şantiyeye dönen ilçede alt yapıdan üst yapıya kadar önemli projelere imza atılıyor.
Gökçebey’de Meslek Yüksek Okulu geliştirilirken, TOKİ konutları, stat, huzurevi, emniyet binası, Hastane gibi önemli projeler devam ederken bir yandan da ilçeyi sosyal açıdan yaşanılır hale getirme çabası içerisinde olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Karayolları 15. Bölge Müdürümüz ile Yapılması Planlanan yeni ilçe girişi viyadüklü köprülü yolumuzun yapım ihalesi aşamasına geldi. Mevcut ilçe girişi olan Atatürk Caddesinin de Sıcak asfalt ihalesine çıkacağı tarafımıza müjde vermiştir ayrıca, Çukur Mahallesi yenice caddesi yolu içinde satı kaplama asfalt vereceği tarafımıza müjdelenmiştir.  TCDD 2. Bölge Müdürü Mahmut Yetkin ile hemzemin geçitlerin yerine Üst geçit projemiz ve Su yolları için görüştük. Müdürümüz Konu ile ilgili tüm gerekenleri yapacağını ve en kısa zamanda hayata geçireceğini söyledi. İlçemiz Çarşı içi mahallesi sınırlarında bulunan yeni mesire alanımızdaki çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Üst yapının % 70 oranındaki bölümü tamamlanmış olup en yakın zamanda halkımızın hizmetine açılması düşünülmektedir” dedi. 
Öztürk, “İlçemizde yapımı devam eden üst yapı çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Ana yollarımızın yapımı halen sürmekte olup kısım kısım ara yolların yapımı devam edecektir. Halkımızın sabrı dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Gökçebey her zaman en iyisine laiktir. Bizlerde çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Belediye olarak yaptığımız proje kapsamındaki hizmetleri Sevgili Gökçebeyliler yakinen takip ediyor. Önümüzdeki iki yıl içersin de Gökçebey yeni hastanesi ile, yeni emniyet binası ile, yeni viyadük köprüsü ile ve huzur evi ve futbol sahası  ve diğer hizmetlerle daha da gelişecektir.  Biz göreve gelirken halkımıza hizmet sözü vermiştik. Bugün ise verdiğimiz hizmet sözlerini bir bir gerçekleştirmenin huzuru ve mutluluğunu Gökçebeyliler olarak hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.