GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, iş yerlerine astığı ilanla 29 Ağustos’a kadar işverenle anlaşamadıkları takdirde grev kararı alacaklarını duyurdu

UZLAŞMA YOKSA GREV VAR

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden 29 Ağustos’a kadar sonuç çıkmaması durumunda Genel Maden İşçileri Sendikası, tüm iş yerlerinde greve gideceğini açıkladı. GMİS, örgütlü olduğu bütün işyerlerine ilan asarak maden işçisini greve hazır olmaları konusunda uyardı.

MASADA BİTİRMEK İSTİYORUZ

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci imzasıyla yayınlanan ilanda, 1 Eylül itibariyle toplu sözleşme görüşmelerinin sona ereceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “1 Eylül bayram olduğu için 29 Ağustos’ta greve çıkmamız gerekiyor. Bu yasal bir süreçtir. Biz bunu uygulamamız gerekiyor. Yönetim kurulu olarak grev kararı aldık. 29 Ağustos’a kadar eskisi gibi görüşmelerimiz devam edecek. Biran önce bize randevu verilmesini ve bu süreci masada sonlandırmak istiyoruz. İşverenin de işçinin de mağdur olmasını istemiyoruz. Eğer anlaşamazsak 29 Ağustos’tan itibaren greve çıkacağız.”