Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ile ilgili olarak incelemelerde bulunan Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, tescilli olan Üzülmez vadi projesi içinde bulunan Rombaki konağı ile üzülmez Atölyesi ve Rombaki lavuarı restorasyonunu onayladı.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü Zonguldak’a gelerek Üzülmez Kültür Vadisi ile ilgili olarak incelemelerde bulundu. İl Özel İdare Müdürü Ahmet Karayılmaz, Müdürlükleri tarafından yapımı gerçekleşecek olan projenin kısa sürede hayata geçmesi için kurul üyelerini Zonguldak’a davet ederek yerinde inceleme yapmalarını talep etmişti.

Kurul Üyeleri yerinde yaptıkları incelemede Rumbaki Konağının heyelanlar ve tasman nedeniyle gözükmeyen iki kat daha yerin altında bina olduğu belirlendi. Müdür evi ve Rumbaki konağının Rölöve ve Restorasyon projesi ve ihalesi daha önce İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. Zonguldak’ın sanayi geçmişi, kültürel mirasını korumak ve Üzülmez vadisini turizme açmak amacıyla  geliştirilen projenin biran önce hayata geçirilmesi için kolları sıvayan İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun uzun zamandır vereceği kararı bekliyordu. Kurul Üyeleri bu hafta Perşembe günü gerçekleştirecekleri toplantıda Kültür Vadisi projesindeki aksaklıkların giderildiğini yerinde tespit ettikten sonra imza altına alacakları kaydedildi.

(Cevdet Akgün)