CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun parti bürosundan yazılı bir basın açıklaması yaparak eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i ölüm yıldönümünde andı. Uzunr açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:

Rahmetli Sayın Bülent ECEVİT, sadece Türk siyaseti için değil dünya siyaseti ve mazlum toplumlar içinde tarihi bir örnek olarak yerini almıştır.

Siyasetten,edebiyata,ekonomiden,diplomasiye hem eser vermiş hemde tarihin akışına yön vermeyi başarmıştır. Darbelere,katliamlara,suikastlara karşı verdiği cesur mücadele solun  demokratik ve özgürlükçü ruhunu ülkeye hakim kılma isteği,onun her zaman halkımızın yüreğinde yaşamasını sağlayacaktır.

Türk siyasi hayatına,nezaketi,cesareti,güveni ve dürüstlüğü kazandıran ,özgürlük mücadelesine hayatını  adayarak halkımızın gönlündeki yerini her zaman korumasını bilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkıyla ilgili düşünceleri bizlerin  ihtiyaç duyduğumuz siyaset yapma isteği olarak varlığını sürdürecektir.

Ülkemize kazandırdığı ilkeli,temiz siyaset anlayışı ve devlet adamlığı duruşu ile her zaman hatırlayacağımız,Eski Başbakanımız,partimizin 3.Genel Başkanı Sayın Bülent  ECEVİT’i aramızdan ayrılışının 11.yılında sevgi,saygı,özlem ve minnetle anıyorum.