“Sözleri her kesimden tepki gördü”

 

CHP Merkez İlçebaşkanı Ebru Uzun yazılı bir basın açıklaması yaparak AKP milletvekili Özcan Ulupınar’ı bazı sözleri nedeniyle eleştirdi. Uzun parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR’ın sorumsuzca ve pişkince Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan sözleri bu partiye hem yüreğini hem oyunu veren herkes tarafından tepki görmüştür.

Bu AKP’liler Cumhuriyet Halk Partisini sadece PKK üzerinden hedef göstermekle kalmayıp 14 senelik tek başına iktidarları döneminde her ne yanlışları varsa her ne ihanetleri varsa hepsini bizim üzerimizden temizlemeye kendi pisliklerini örtmeye çalışmaktadır. Biz buna müsaade etmeyiz.

Unutturup çarpıtmaya çalıştığınız her şeyi toplumsal hafızayı canlı tutmak açısından tek tek hatırlatırız. İlk olarak Ergenekon ve Balyoz davaları açıldığında meydan meydan, kanal kanal dolaşan bir savcısı vardı hatırlar mısınız Sayın ULUPINAR? yine o dönem CHP tüm bu davaların tamamının düzmece olduğunu ilan ederken bizlere darbeci, darbe yanlısı ithamlarında bulunuyordunuz. Peki sonuç ne oldu davanın savcısı kaybetti biz haklı çıktık.

 Sizlerin kandırıldık söylemlerinden bıktık! sizin bugün kumpas dediğiniz bu davalarda bu kumpaslar kurulurken iktidarda olan da sizdiniz bunları koruyup kollayanda sizdiniz. Eski ortağınız 17/25 Aralık bombasını patlatınca devlet içinde paralel yapı kurduklarını söyleyerek adına da FETÖ terör örgütü dediğiniz bu yapının şirketlerine , medyasına ,bankalarına ,okullarına el koyup kayyum atayarak cezayı kestiniz. Peki Kim bu FETÖ örgütü devlet içinde kimim sayesinde örgütlendi ve bu mal varlığına nasıl kavuştu Sayın ULUPINAR? Siz AKP mensupları sıradan bir cemaati bu kadar güçlendirip kamunun tüm imkanlarını bunların önüne serdiniz bugün kandırıldık diyerek unutturmaya çalışıyorsunuz Ne istediler de vermedik diyen sizler bu örgüte en büyük yardım ve yataklığı siz yaptınız.

Bu hukuksuz çeteye o dönem göz yuman yöneticilerinizi bırakın cezalandırmayı sorgulayamıyorsunuz bile cemaate kim yardım ve yataklık ettiyse üstüne gidilmelidir diyen sizler AKP’ye kayyum atayacak mısınız? Size hizmet ettiği sürece el üstünde tuttuğunuz sonra kaldırıp attığınız bu insanlarla bunca suçu beraber işlediniz hatta onlardan daha suçlusunuz Sayın ULUPINAR 7 Haziranda tek başına iktidarı kaybettiğinizde ya istikrar ya kaos diyerek ülkeyi 1 Kasımda tekrar seçim sürecine soktunuz ve ülkede yarattığınız kaos ve ölümler sizin bile acaba diyerek beklediğiniz 1 kasımda seçim başarınızın sebebi 14 yıldır tek başınıza iktidardasınız ve kaybetmemek için yapamayacağınız hiçbir vicdansızlık yok bunu net olarak gördük.

Peki 2002 de terörün son bulduğu bir ortamda iktidar olup 14 yılda bu ülkeyi bu hale getiren sizlerin hiç mi utanması arlanması yok? Aynı şeyleri söylemekten çok sıkıldık ama Oslo’da PKK ile toplantı yapan siz, HABUR ’da seyyar mahkeme kuran siz İMRALI ve KANDİLLE görüşmeler yapan siz,analar ağlamasın diye diye, bölgenin bomba ve silah deposuna dönmesine göz yuman sizler, o dönemde de bizi hedef gösteriyor bakın CHP akan kan dursun istemiyor analar ağlamasın istemiyor diyordunuz. Bizim tepkimize rağmen AKP,HDP ve PKK birlikte 3 yıl ortak çalıştınız.

Terörist başını barış elçisi yaptınız hatta yasa çıkartıp SAYIN  ilan ettiniz. Terörü önleme görevi olan sizler ne görevinizi yaptınız, nede yaptırdınız. Ve tüm bu yaşananlardan bizi sorumlu  tutuyorsunuz.

Evet gidicisiniz ve gider ayak bu kadar saldırganlaşacağınızı tahmin ediyorduk. Ancak ne yaparsanız yapın size boyun eğmeyeceğiz, sizler bizim seçmenlerimize akıl verecek konumda değilsiniz. Düşük profillerin prim yaptığı parti olan AKP’de sınırlarını zorlayıp parlamaya çalışan ÖZCAN ULUPINAR, CHP seçmenine akıl verme cüretine girişeceğine olan aklını kendine saklamalı zira bu devran döndüğünde ona çok lazım olacak. Düşük profilli başbakanın düşük profilli bu vekilini bizi hedef gösteren bu aymaz ve ucuz söyleminden dolayı kınıyor sorumlu arıyorsa aynaya bakmasını öneriyoruz.