Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlediği kahvaltıda çok tartışılan yeni Valilik logosuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

Kelebek’e uçuş izni yok

Malatya’ya atanan Vali Kaban tarafından hazırlatılan “kelebek” temalı Zonguldak logosu askıya alındı. Dün Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle kahvaltıda buluşan Vali Ahmet Çınar, “Bu logo konusu tarafıma da iletildi. Daha geniş kapsamlı bir logo da hazırlanabilir. Ben şimdilik bu konuyu askıya aldım, çünkü bir ili temsil eden logolar öyle her birkaç yılda bir hazırlanmamalı.” dedi..

Zonguldak valiliğine atanan Ahmet Çınar 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında basın mensuplarına Öğretmenevinde bir kahvaltı verdi.

Kahvaltıya merkez ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katıldı.

Öğretmenevi bahçesinde güzel bir havada ve denize nazır bahçede saat 09.00’da başlayan kahvaltı 10.30 gibi sona ererken Vali Ahmet Çınar da yaptığı giriş konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaptığı konuşmada bölgeye yabancı olmadığını, Zonguldak’ın güzel bir yerleşim bölgesi olduğunu, sanayi ve turizm sektöründe önünün açık olduğunu belirten Vali Çınar Zonguldak’ı kalkındırmanın öncelikli hedefleri olduğunu ve bunun için de basının desteğine gereksinim duyulduğunu belirtti.

Devlette sürekliliğin esas olduğunu vurgulayan Vali Çınar; “giden Valimiz Ali Kaban kaymakamlıktan devre arkadaşımdır, kıymetli bir kamu görevlisidir, kendisinin yaptığı ve başlattığı güzel işler vardır, biz de bu işlerin tamamlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Valilerin devleti, başbakanı, bakanları, temsil ettiğini; devletin koordineli çalışması için Valilere önemli görevler düştüğünü, ancak yatırımlar konusunda kendi bütçeleri olmadığı için Ankara’dan gelen ödenekleri yönlendirebildiklerini hatırlatarak “ama bu yine de demek değildir ki valinin her dediği olur, Valilerin de yapamadığı işler vardır, bazı konular özel uzmanlarca sürdürülür, zaten herkesin her konuyu iyi bildiğini de iddia etmek olanaksızdır, günümüzde böyle işler profesyonellerce gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK’IN LOGOSU

Giden Vali Kaban tarafından hazırlattırılan ve kelebek motifi ağır basan logo konusundaki bir fikrini soran gazeteciye de “bu logo konusu tarafıma da iletildi, daha geniş kapsamlı bir logo da hazırlanabilir, ben şimdilik bu konuyu askıya aldım, çünkü bir ili temsil eden logolar öyle her birkaç yılda bir hazırlanmamalı…” dedi.

TÜRKALİ

Halkın Sesi’nin “Filyos yolu üstünde turistik ve mavi bayraklı plajı olan bir köyümüz var, adı Türkali, ancak bu köyün önüne topraktan bir set çekilip üstünden tren geçirilerek köyün deniz ile olan bağlantısı kesilmiş, bu toprak set kaldırılıp tren yolu viyadükten geçirilebilirse Türkali’nin 10 yıl içinde Amasra’yı sollaması işten bile değildir, geçtiğimiz yıl tren yolunu yeniden yapan demiryolcular bile ‘bize emretsinler, tren yolunu viyadüke alalım’ demişlerdi, bu konu ile ilgilenmeyi düşünür müsünüz” sorusuna da; “bu konu üstünde düşüneceğim, inceleyeceğim, notu aldım” cevabını verdi.

(Sermet AKSU)