Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin iftarına katılan Vali Erdoğan Bektaş turizmle ilgili acı konuştu:

“Kömürü Gösteremiyorsanız
    Dükkanı Kapatın Gidin!”


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından Coşkunoğlu Restoranda verilen iftar yemeğinde konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak’ta yıllardır turizmin gelişmesi adına altyapı hazırlığı yapılmadığına vurgu yaparak, “Zonguldak halkı kör olmuş. Siz içindesiniz, sorunu göremiyorsunuz. Ben daha altı aydır Zonguldak’tayım. Altı ay sonra ben de kör olurum. Zonguldak olarak turist hazırlamaya hazır değiliz. Hep söylüyorum geç yapılan proje yanlış projeden iyidir” dedi.


GÜNER: “ZONGULDAK PROJEMİZ VAR”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner ise konuşmasında Zonguldak’ı Karadeniz turu yapan acentaların güzergahına katmak istediklerini ve bunun için bir proje hazırladıklarını belirterek, “TÜRSAB olarak öncelikle Zonguldak’ta paydaşlar bulursak turizm acentalarını buraya getiririz. 
Bölgede turizmin gelişmesi için önce arz olmalı. Biz bölge turizmi adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak yatak sayısı olarak maalesef en az yatak sayısı Zonguldak’ta olduğunu dikkatlerinize sunuyorum. Zonguldak’ı,  Safranbolu, Sinop, Samsun üzerinden yapılan Karadeniz turuna dahil etmek istiyoruz. Ajentalarımızı otelcilerle buluşturacağız. Ancak buraya ait bir şey olması lazım.” ifadelerini kullandı.


“KONUŞUNCA PAPAZ OLUYORUZ”

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde bankacılarla bir araya geldiğine dikkat çeken Vali Bektaş, “Batı Karadeniz’deki 6 İl arasında bankalardaki en yüksek mevduatın Zonguldak’ta olduğunu söylediler. Hatta bankalardaki mevduat sıralamasında Samsun’la Zonguldak başa baş. Peki niye böyle? Yine  son günlerde Zonguldak Havaalanına uçak inemedi. Araştırdık, “kuyruktan kuzey rüzgarı aldık.” dediler. “Tek sebep bu mu?” dedik. “Pist kısa olduğu için.” cevabını aldım. “Pist niye kısa?” ILS cihazı dediler kurduk. Şimdi ‘Niye uçak inmiyor’ diyorlar. Ben bu havaalanını eksiksiz istiyorum niye denilmemiş. Bunu konuşunca papaz oluyoruz.” şeklinde konuştu. 


“TURİZME HAZIR DEĞİLİZ”
Konuşmasında yakın zamanda Türk Hava Yolları Kastamonu Müdürü ile görüştüğünü ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, şunları söyledi: “Turizm acentaları kendisini arayıp Zonguldak Havaalanı üzerinden Safranbolu’ya 300 bin turist getirebileceklerini, THY ile çalışmak istediklerini söylemiş. Gelmesinler. Çünkü buna hazır değiliz. 
Ben bu kadar insanı nereye koyacağım. Zonguldak’ta 30 kalem truzim işi var. Hangisinde mesafe alınmış. Hukuki altyapı yok. Potansiyel var ama bir şey yapılmamış” dedi. 


“VATANDAŞ MARTILARI GÖRMEYE Mİ GELECEK?”

Bektaş çok konuşulacak sözlerini şöyle sürdürdü: “Zonguldak’a gelen kömürü görmek ister. Ne yapılmış? Zonguldak’a gelene maden ocağını gösteremiyorsak kapat dükkanı git. Yine Zonguldak’ta çok güzel bir Gökgöl Mağarası var. Mağaracı olan benim ama Gökgöl Mağarasının ismini duymamıştım. Tanıtamamışız. Olaya bütüncül bakmak zorundayız. Vatandaş para verip Zonguldak’a martıları görmeye mi gelecek. Teneke dükkanları görmeye mi gelecek.”