Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte söylendiği programda, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş, öğretmenliğin annelik gibi kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak “Çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak görüyor; devletimiz, milletimiz, ülkemiz, tüm varlığımız yok olmasın, geleceğe taşınsın diyoruz. İşte burada bunu sağlamak üzere değerli öğretmenlerimiz devreye giriyor” dedi.
Vali Bektaş, öğretmenlerimizin maddi, manevi bütün varlıklarımızı özümseyerek yavrularımıza aktarmaları gerektiğini ifade ettiği konuşmasının sonunda öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler, görevde olan öğretmenlere de de başarılar diledi, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim etti.
Vali Erdoğan Bektaş, milletvekili Hamdi Uçar ve Belediye Başkanı Selim Alan tarafından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmenlerce hazırlanan “Gönün Telinden” temalı müzik dinletisi beğeniyle izlendi. Program, adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreniyle sona erdi.