Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ın başlangıçta koronavirüs ile ilgili sıkıntı yaşandığını ancak şuan en iyi illerden biri olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli'de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tutulmaz, İzmirlioğlu Huzurevinde ise 1 kişinin Covid-19 testinin ilkinin pozitif çıktığı, ikinci testinin ise negatif çıktığını belirtti.

Tutulmaz, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Zonguldak başlangıçta bir sıkıntı yaşamıştı ancak şu anda en iyi illerden biriyiz. Bu iyi olmanın sebebi Zonguldaklı hemşerimiz tehlikenin bilincine vardılar ve tedbirli olarak hareket ediyorlar. Bugün itibariyle evet çok iyi bir konumdayız ancak bu tehlike geçmiş değil. Biz yine maskeye, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım, hepimiz duyarlı olmamız lazım, hepimiz tedbirimizi sonuna kadar alarak devam etmemiz lazım.

 Zehirlenme şüphesi ile huzurevinde kalan misafirlerimizin bir kısmı hastaneye kaldırıldı. Şu anda gelinen noktada zehirlenme olduğu şeklinde ama bu konuda gerekli incelemeler devam ediyor.  Diğer çalışanlardan birinin Covid-19 çıkması ile ilgili; ilk testte böyle bir şey çıktı, aynı kişiye ikinci kez test yapıldı, bu kez negatif çıktı ama onunla beraber aynı arabada bulunan, aynı bölümde çalışanlarımızı 1 hafta daha huzurevine sokmama kararı aldık."