Vali Kaban, makamında düzenlediği basın toplantısında madencilere müjdeyi verdi:

“MAAŞLAR ÖDENECEK”

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında işlerine kayyum atanan ve 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle kendilerini madene kapatıp eylem yapan, DE-KA ve Balçınlar Madencilik işçilerine Vali Ali Kaban makamında yaptığı basın toplantısında müjdeyi verdi. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, kayyım heyetinden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Polat Sezgün ve Eren Enerji yöneticilerin bulunduğu basın toplantısında, operasyonlar sonucunda De-Ka ve Balçınlar Madencilik’te stoklarda bulunan kömürün Eren Enerji’ye satılarak işçilerin alacaklarının kapılacağını ifade eden Vali Kaban, “Şu an itibariyle oradaki kömürün Eren Enerjiye nakledilmesi işlemi başlıyor. Gelişmelere göre bir avans alınmak suretiyle işçilerimizin maaşlarının ödenmesine başlanacak.” dedi.

“KARDEŞLERİMİZİN SORUNLARINA KATKISI OLMAZ”

Cumhuriyet Başsavclığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonlarının zahmetli ve uzun sürecek bir hadise olduğunu belirten Vali Kaban, bu sürecin alnının teriyle para kazanan maden işçilerine katkı sağlamayacağını belirterek,  “Rus bebekleri gibi bebeklerin içinden bebekler çıkıyor. Operasyon çıktıkça içerisinden başka şirketler çıkıyor. Olay oldukça zahmetli ve uzun sürecek olan hadisedir. Evine ekmek götürmek olmayan dışında bir amaçları olmayan kardeşlerimizin sorunlarına bu sürecin bir katkısı olmaz. Dolayısıyla bu süreç savcılık bünyesinde devam edecek.” şeklinde konuştu.      

“KÖMÜR EREN’E NAKLEDİLİYOR”

Bir an evvel kömürü paraya çevirip işçilerin parasının bir kısmının ödeneceğini belirten Vali Kaban,“Kardeşlerimizi rahatlatmamız gerekiyordu. Nihayetinde orada ele geçen bir kömür var. Bu kömürün bir an evvel paraya dönüştürülüp işçi kardeşlerimizin alacaklarının hiç olmazsa önemli bir kısmının kapatılması gerekiyordu. Bununilk aşaması olaraktaEren Enerji ile temasa geçtik. Ve şu an itibariyle oradaki kömürün Eren Enerjiye nakledilmesi işlemi başlıyor. Öğleden sonra gelişmelere göre bir avans alınmak suretiyle işçilerimizin maaşlarının ödenmesine başlanacak.” ifadelerini kullandı.

“YERLERİ SOĞUK OCAKLAR DEĞİL, AİLELERİNİN SICAK YANIDIR”

Maden ocağında eylem yapan işçilerin hak ettikleri yerin ailelerinin yanı olduğunu söyleyen Vali Kaban, kömürün satılması konusunda destek veren yöneticilere teşekkür ederek, “Emeğini sarf etmiş ve belli bir bedeli belli bir ücreti hak kazanmış insanlar olarak işçilerimizin yeri o soğuk ocaklar değil ailelerinin sıcak yanıdır.Günlerdir arkadaşlarımız bekliyorlar. Bu uğurda aslında başka işlerini bırakıp gelip hakikaten sıkıntılı süreci idare etmeye çalışan kayyım heyeti arkadaşlarıma ve ele geçirilen kömürün paraya çevrilerek satılması konusunda, işçilerin emeğinin karşılanması hususunda destek verenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (Aykut KARA)