“Zonguldak’ta Pozitif Vaka Var mı?’ sorusuna Vali Erdoğan Bektaş, “Bir şey söyleyemeyeceğim. Bunu açıklamada Sağlık Bakanı yükümlü” dedi.


Vali Erdoğan Bektaş, koronavirüs tedbirleri ve bu sabah Zonguldak limanına giriş yapan gemideki personel ve tır şoförleri ile ilgili açıklama yaptı.

AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner’in de bulunduğu toplantı sonrasında gazetecilere konuşan Vali Bektaş, ‘Zonguldak‘ta pozitif  vaka var mı sorusu’ üzerine bu konuyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini sorumluluğun Sağlık Bakanında olduğunu söyledi.

Vali Bektaş’ın bu açıklaması kafalarda soru işaretleri yarattı. 


 İşte o açıklamadan detaylar:

 “Malum ülkemizin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Sağlık Bakanımız dün akşam itibari ile son bulguları açıkladı. 21 kaybımız ve 947 korona virüs vakası var. Daha önce yurt dışı bağlantılar üzerinde duruluyordu. Artık yurt içinden de insanlarımıza dikkat ederek önlemleri almak zorundayız. Konunun hafife alınamayacağını dış ülkelerde olan biteni gördüğümüzde bilmemiz gerek.
Biz maalesef vatandaşımızın hareket alanını dağıtıyoruz. Lokantalarda oturma düzenini kaldırıldık. Evlere paket ve başka sistem verilecek. Riskli gruplar olan 65 yaş üstü ve kronik hastalar için sokağa çıkma kısıtlandı. Bu kararlar sizlere dağıtılacak. 65 yaş üstü vatandaşlar ev bahçeleri dışında sokağa çıkmaları yasak. Bu saatten sonra kolluk kuvvetleri ve zabıtalar takip edecek. Riski ciddiye alarak herkesin kurallara uyması gerek.
Vefa koordinasyon kurulu oluşturuldu. 112 aracılığıyla 65 yaş üstü vatandaşların kimsesi yoksa bunlara yardım edecek. İhtiyaçları karşılanacak.

Limanda şuana kadar bir şey yok. Ukrayna’dan gelen Türk vatandaşlarımızda bir şey yok. Türk vatandaşlarımızı tedbir amaçlı yine öğrenci yurdunda karantinaya alacağız. Ukraynalıları göndereceğiz."
Vali Bektaş, Zonguldak'ta  pozitif vaka var mı? sorusuna "Bir şey söyleyemeyeceğim. Bunu açıklamada Sağlık Bakanı yükümlü" dedi.
Halkın Sesi