Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Özel İdaresi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek sorunları inceledi.  Köpeklere bakabileceklerse sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Çınar, geçici hevesler ve fanteziler için köpeklerin mağdur edilmemesini söyledi.

Zonguldak İl Özel İdaresi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sorunları inceleyen Vali Çınar, hayvan barınağının daha geniş ve konforlu bir yerde yeniden yapılması için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.  Yer sıkıntısını bahara kadar çözeceklerini dile getiren Ahmet Çınar, “Bu hayvanların mağduriyetlerinin önlenmesi konusu aslında bütün dünyanın olduğu gibi ülkemizin de problemlerinden bir tanesi. Tabi yasalar her şeyi belirlemiş. Belediyelere, özel idarelere yetkiler verilmiş. Zonguldak’ta bu yetki özel idareye verilmiş belediyemizin de katkıları olmakla burada 300 kadar köpeğimiz var. Kapasitemiz 200 köpeğe yetecek kadar alanımız var. Burada temel problemler tespit edildi. Eskiden bu yana süren problemler var. Biz hayvan barınağının daha geniş bir yerde daha konforlu bir şekilde daha tekniğe uygun yeniden yapımını sağlamak suretiyle bütün köylerimizi hedefe alarak oradaki muhtar arkadaşlarımızla, öğretmen arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımızla bir irtibat halinde köpeklerin ilk başta üremelerini önlenmesini hedefleyerek ve diğer konularda da buraya gelerek ya getirilen hayvanların daha sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için el birliği ile çalışıyoruz. Çok az personelle arkadaşlarımız burada çalışıyorlar. Yeni hedefimiz daha büyük bir mekan da daha sağlıklı şartlarda daha çok ekibin hizmet ettiği ama kısırlaştırma işlemlerinin yoğunlaştığı bir hedefle önümüzdeki bahar ayı itibariyle bu işleri halletmiş olacağız” dedi.

Vatandaşlara köpek bakma konusunda çağrıda bulunan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “İnsanlar köpek sevmek ve beslemek adına evlerine köpek alıyorlar. Bu çok yaygın bir davranış halline gelmiş bu son derece bencilce hayvan sevgisi olmayan hayata sevgisi de olmayan bir davranış şekli bu konuda herkesin duyarlı olması lazım. Eğer köpeklere bakabileceklerse bu köpek hayatının sonuna kadar misafirleri olabilecekse alsınlar. Yoksa geçici hevesler, fanteziler için köpekleri alıp onları mağdur etmesinler. Bu çağrıyı buradan yapıyorum. Hepimizin görevi her türlü hayvanın insanlar gibi hayatları kıymetlidir. Hayvan sevgisi hepimize yaratılıştan kodlanan bir durumdur. Çocuklarımıza bu sevgiyi aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.