Zonguldak Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre bölgenin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi ve iç kesimlerde mevsimin ilk kar yağışının görülmesi bekleniyor.
Valilikten gelen yazıda şu ifadelere yer verildi:  "
Bölgemiz Bu akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi ve iç kesimlerde mevsimin ilk kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Yarın Çarşamba yurdun büyük bölümünde görülecek yağışların Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağmur. Bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Doğu bölgelerimizde görülen mevsimin ilk kar yağışından sonra Çarşamba Günü Bölgenin iç kesimlerinin genelinde mevsimin ilk kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede azalarak mevsimin normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışların etkisini kaybetmesi ile birlikte Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı tahmin edilmektedir."