Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın Özel Kalem Müdürü Ahmet Hakan Gencer, ByLock kullanıcısı olma iddiasıyla görevinden açığa alındı

VALİ’NİN SAĞ KOLU “BYLOCK”ÇU ÇIKTI

Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü Ahmet Hakan Gencer, cep telefonunda FETÖ haberleşme programı ByLock’un bulunduğu iddiasıyla açığa alındı.  Ankara’dan Zonguldak Valiliği Bilgi İşlem Müdürü olarak tayin edilen ve bir süredir Vali Ali Kaban’ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Gencer’in yaklaşık 20 gün önce FETÖ operasyonu kapsamında açığa alındığı öğrenildi.  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince,  göreve gelişi, mal varlığı ve ilişkileri mercek altına alınan Gencer hakkında yürütülen soruşturma neticesinde yeni isimlere ulaşılması bekleniyor. Zonguldak Valiliği’nde Bilgi İşlem Müdürü ve Özel Kalem Müdürü gibi iki kritik görevde FETÖ bağlantısının ortaya çıkarılması akıllarda yeni soru işaretleri oluşturdu.

SIR GİBİ SAKLANIYOR

Halkın Sesi İstihbarat Servisi tarafından yapılan araştırma sonrasında ortaya çıkan olay, Vali Ali Kaban’ın da zarar görmesini engellemek amacıyla sır gibi saklanıyor. Gencer’in nerede olduğunu soran kişilere,  daha yeni evlendiği, bu nedenle balayı tatiline çıktığı söyleniyor. Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gencer’in facebook ve twitter gibi sosyal medya hesaplarından sürekli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven paylaşımlar yaptığı da dikkat çekiyor.

HALKIN SESİ SORUYOR…

‘Ruhun Deşifresi’ isimli kitapta Fetullah Gülen’i öven ifadeler yer almasına karşın önsözünü yazarak okullarda dağıtımını sağlayan, çocuğunu Ankara’da cemaate yakınlığıyla bilinen Samanyolu Koleji’nde okuttuğu iddia edilen Zonguldak Valisi Ali Kaban, bugüne kadar ByLock’çu yüzlerce kamu çalışanı açığa alınıp cezaevine gönderilirken, aynı durumdaki Özel Kalem Müdürü’nün cemaat bağlantılarını neden gizliyor? Açığa alınan kamu personelinin isimleri medyaya deşifre edilirken Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü Hakan Gencer’in ismi neden kamuoyuna duyurulmuyor? Özel Kalem Müdürü Gencer, Zonguldak’a iddia edildiği gibi Başbakanlık kanalıyla mı gönderildi? ByLock’çu müdürün yeniden göreve dönmesi için kurtarma operasyonu yapıldı iddiaları doğru mu?