Zonguldak Vatan Partisi, ‘Milli birlik ve dayanışma’ adı altında etkinlik düzenledi. Etkinliğe Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz’da katıldı. Etkinlikte konuşan Yılmaz:

“Vatan savaşına aykırıdır”

Zonguldak Vatan Partisi, ‘Milli birlik ve dayanışma’ adı altında düzenlenen Camlı Köşk’te kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.  Etkinliğe Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz’da katıldı.  Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Orhan Yılmaz, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini buna inat Türkiye’nin güzel günlere doğru gittiğini ve bu noktada HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasının Türkiye için hayrına bir gelişme olduğunu belirterek, “Bunu demokrasi, yok seçimle gelen seçimle gider gibi tariflerle bu gelişmeyi kötü göstermek, olumsuz bir gelişme olarak göstermek vatan savaşına aykırıdır. Vatan savaşının başarısını istiyorsak, çok doğru bir adım atılmıştır” dedi.

“BU NEDENLERDE BİZLERİN DE PAYI OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM”

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Zonguldak Vatan Partisi İl Başkanı Ali Seydi Tatar,  Ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu günleri bir nebze de olsa bir masada düşünmeleri ve fikir alışverişlerinde bulunmaları için bu programı düzenlediklerini söyleyerek, “Vatan Partisi İl Başkanı Ali Seydi Tatar açılış konuşmasında; “Ülkemizin ve coğrafyamızın içinde bulunduğu bu zorlu günleri bir nebze de olsa bir masada düşünüp fikir alışverişinde bulunmak düşüncesiyle bu programı düzenledik. Bizlere bayram olarak hediye edilmiş olan bu Cumhuriyet Bayramının tüm ulusumuza hayırlı olmasını diliyorum. Kullandığımız Cumhuriyetimiz Türk Milleti olarak bizlerin birlik ve beraberliğin kaynağı olduğunu yaşayarak görüyoruz. Aldığımız bu güçle yaşamakta olduğumuz zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yaşadığımız, şahit olduğumuz bu olayların bir günde meydana gelmediğini hepimiz biliyoruz. Her olayda olduğu gibi her olayın bir nedeni vardır. Bu yaşanan olayın da bir nedeni olduğu kanısındayım. Bu nedenlerde bizlerin de payı olduğu düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE VATAN SAVAŞINDA ÖNEMLİ İLERLEMELER KAYDETTİ”

Tatar’ın ardından konuşan Vatan Partisi Genel Başkanlığı Genel Sekreteri Osman Yılmaz ise HDP’li milletvekillerinin gözaltı ve tutuklamalarına Türkiye’nin hayrına olduğunu ifade ederek, “ Vatan savaşının Madenci Cephesi olarak tarif ediyorum Zonguldak’ı. Türkiye vatan savaşında önemli ilerlemeler kaydetti. Sürekli Türkiye’nin üstünde kara bulutlar tarif edenlere inat Türkiye güzel günlere doğru gidiyor. Zor günlerden geçiyoruz ama güzel günlere doğru gidiyoruz. Şu son yaşanan gelişme, HDP’nin milletvekillerinin yani sözde milletvekillerinin, PKK’nın siyasi uzantısı temsilcilerinin gözaltına alınması ve tutuklanması Türkiye’nin hayrına bir gelişmedir. Bunu demokrasi, yok seçimle gelen seçimle gider gibi tariflerle bu gelişmeyi kötü göstermek, olumsuz bir gelişme olarak göstermek vatan savaşına aykırıdır. Vatan savaşının başarısını istiyorsak, çok doğru bir adım atılmıştır.  Demokratik Toplum Kongresinde Kürdistan’a özerklik açıklaması yapmışlardı. O milletvekilleri oradaydı. Türkiye’yi tehdit etmişlerdi Türkiye’yi böleceğiz diye. Ondan hemen 2 gün sonra. Genel başkanımız 25 Aralık 2015 tarihinde teröre karşı eylem planını açıkladı 14 madde. Birincisi “Bu açıklamayı yapan milletvekilleri suç işlemiştir. Derhal dokunulmazlıklarının kaldırılıp gerekli yargılanmanın yapılması lazım”. İki “HDP’nin derhal kapatılması vardır. Bu 14 maddenin içinde belediyelerle ilgili alınması gereken tedbirler vardır. Türkiye bugün buraya doğru gidiyor. HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmaları, yargılanmaya başlamaları, tutuklu yargılamalar Türkiye Cumhuriyeti yasaları içerisindedir. Kanuna, hukuka uygundur. Yargılamaları devam ediyor ama eksik” diye konuştu.

“BUNLARIN KARŞISINDA VATAN PARTİSİ OLACAK”

Özelleştirmelere hakkında da konuşan Yılmaz,  darbe girişiminden sonra yavaşlatıldığını ama hala Türkiye’nin hala gündeminde olduğunu belirterek, “Bakın bir özelleştirme dalgası var. TPO’nun özelleştirilmesi, madenin, ocakların özelleştirilmesi var. Tepkiler yükseldi ve 15 Temmuz Darbe Girişiminden dolayı yavaşlattılar ama hala gündemlerinde var. Bunların karşısında Vatan Partisi olacak. Türkiye’nin önüne şimdi de Başkanlık sistemi dayatması getirdiler. Türkiye 1876’dan beri meclis kurulmuş, meclislerle yönetilmiş bir ülke. Birinci Meşrutiyetten beri bir meclis geleneğimiz var. Şuan tartıştıkları başkanlık meselesi Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmeyecek. Diyorlar ki başkanlık olmazsa Türkiye bölünür. Başkanlık olursa Türkiye bölünür. Başkanlık olursa o kurumsallaştırmaya çalıştıkları bugün çatırdayan mafya sistemini başkanını oraya yerleştirmeye çalışırlar. Bu başkanlık Türkiye’nin vatan savaşını da zaafa uğratan, vatan savaşını da sekteye uğratan bir girişimdir. Vatan Partisi olarak biz buna karşıyız. Vatan savaşının başarısı için, Türkiye’nin başarısı, Türkiye olarak nasıl 20. Yüzyılda bağımsız ve başı büyük bir ülke olarak yerimizi aldık, şimdi aynı saldırı altındayız. Bu saldırıyı da püskürtüp 21. Yüzyılda da Türkiye yine aynı yerini alacak. Tarihi bir sorumlulukla, tarihi bir görevle, tarihi bir yükümlülükle karşı karşıyayız. Buradaki her bir arkadaşım, partinin üyesi olsun veya olmasın, Türkiye diye bir derdi olan, Türkiye diye bir sıkıntısı olan bütün aydınlarımız, bütün öncülerimiz, bütün işçilerimiz, bütün askerlerimiz, hepimizin üzerinde büyük sorumluluklar var. Omzumuzda büyük sorumluluklar var. Güzel günlere gidiyoruz ama bu güzel günlere bizim yoğun emeğimizle, çabamızla, maddi manevi katkılarımızla biz bu mücadeleyi zafere ulaştıracağız. Türkiye’mizin tarih birikimine, milletimizin birikimine, partimize olan güvenine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Aycan KARADAĞ