Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı köprü faciasının 6. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda “4 yurttaşımıza hâlâ ulaşılamamış olması Çaycuma’nın derin hafızasında kanayan bir yara olarak durmaya devam ediyor” dedi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Çaycuma’da meydana gelen ve 15 yurttaşın yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanan köprü faciasının 6. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Kantarcı mesajında, “6 Nisan 2012 tarihinde Filyos Irmağı üzerinde bulunan Çaycuma Köprüsü’nün göçmesi nedeniyle meydana gelen faciada 15 yurttaşımız hayatını kaybetti. Yıllara yayılan uğraşılar sonucunda 11 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı ve ailelerine teslim edildi. 4 yurttaşımızaysa hâlâ ulaşılamamış olması Çaycuma’nın derin hafızasında kanayan bir yara olarak durmaya devam ediyor. Aradan geçen onca zamanda, facianın sorumluların bulunup yargı önüne çıkarılmaması toplum vicdanında ayrı bir yara olarak kanıyor” dedi.

ÇOK DAHA DİKKATLİ VE SORUMLULUK BİLİNCİ İÇİNDEYİZ

Başkan Kantarcı açıklamasını, “Facianın o dönemdeki sorumlularının yargılanmasına izin verilmezken, Çaycuma Belediyesi, yıllar sonra, büyük tazminatlar ödemeye mahkûm edildi. Sırtımıza bindirilen ağır yüke karşın yaraları sarmaya çabalıyoruz. Bir daha aynı acıların yaşanmaması için toplumsal hafızamızı diri tutmaya, kaybettiğimiz insanlarımızı unutturmamaya çalışıyoruz.  Elim olaydan dersler çıkarıp her türlü önlemin alınması için de üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımız gibi, devletin diğer birimlerini sürekli göreve davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın Çaycuma’nın huzur ve güveni için belediyenin her zamankinden daha dikkatli ve çok daha fazla sorumluluk duygusu içinde olduğunu bilmesini isterim. Bu duygularla kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, başta aileleri olmak üzere tüm Çaycuma halkına bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum” diyerek tamamladı.