Zonguldak Sanat Tiyatrosu’nun(ZST) hazırladığı, Genel Sanat Yönetmenliğini Yaşar Kapucu’nun yaptığı, Erhal Koltuk’un yönettiği ve oynadığı ‘Ya Sev Ya Hamlet’ isimli tek kişilik tiyatro oyunu, 20 Şubat Pazartesi günü, saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) sahne alacak.

Levent Tülek’in kaleme aldığı ‘Ya Sev Ya Hamlet’ adlı tiyatro oyunu, 2 perdeden oluşuyor. Oyunun konusu ise; cezaevinde kaldığı dönemde delikanlı Hamit, koğuşta William Shakespeare’in ‘Hamlet’ kitabı ile karşılaşır… Hamit, kitabı okumaya başlayınca farklı bir olguya girer. Kitaba devam ederken delikanlı Hamit, kendisi ile Hamlet’i kıyaslamaya başlar. Bu kıyaslamada kimin daha delikanlı olduğunu ölçmeye çalışan Hamit’in hikâyesi, sosyal mesajları olan ve aynı zamanda komik bir dille anlatıldığı arabesk kabare türüdür. 

Oyun hakkında Halkın Sesi’ne konuşan Erhal Koltuk, “ 20 Şubatta seyircinin karşısında olacağız. İlginin yoğun olacağını düşünüyorum. Tek kişilik bir oyun olmasına rağmen tüm ZST kadrosu, görevinin başında olacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Aycan KARADAĞ