Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan harici işçiler, maaşlarında düzenleme yapılmaması halinde yeraltında çalışmak istediklerine dair kuruma dilekçe vererek Genel Müdürlük binası önünde eylem yaptı.

Haklı mücadelelerine sosyal medyada gelen eleştirileri yanıtlayan GMİS şube yöneticisi Serkant Bayrak, "Yerüstü işçileri olarak biz 8-10 bin TL maaş almıyoruz. 3 bin 49 lira maaş alıyoruz" dedi.

TTK'da çalışan harici işçiler olarak kurumda yatarak maaş almadıklarını söyleyen Bayrak, "İki gündür sosyal medyadan biz yerüstü işçilerine linç girişimleri ve sözlü tacizlerde bulunuyorlar.
İsimleri ve sosyal medya hesapları emniyete bildirildi.
Bizlere 'TTK'da ne iş yapıyorsunuz? Zaten 8-10 bin lira maaş alıyorsunuz' gibisinden hain ilan etmeye çalışıyorlar. Bizler TTK'da dünya devi Botaş'a elektrik motoru, TOAO’a yani burada bulunan doğal gazın denizden karaya gelmesini sağlayan parçaların üretimini yapmaya hazırlanıyoruz.
Bizler Makine Kimyaya Enstitüsü'ne silah parçaları üretmek için makine kimyadan gelen heyet ile kurum yetkilerinin anlaşması halinde silah parçası üretmek için hazırlanıyoruz.
Yani TTK’da yatmıyoruz.
Tüm zorlu şartlara rağmen ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına fayda sağlayabilmek için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.
Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz.
Biz de 8-10 bin değil dekontlarımız burada yol yemek iaşe ve bütün sosyal haklar içinde 3 bin 49 lira ve 5 bin arasında ücretle çalışıyoruz.
Yani biz TTK’da yer altında değil yer üstünde düşük ücretlerle çalıştırıyoruz. Zonguldak kamuoyuna ve yetkililere duyurulur” dedi.