Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ‘ ne bağlı Yenice İşletme Müdürlüğünde 40 Dekarlık bir alanda Yapay Trüf Ormanı oluşturuldu.

Orman Genel Müdürlüğünce 2014-2018 yıllarını kapsayan Trüf Ormanı Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmada 400 adet  Trüf Mantarı  aşılı meşe fidanları dikildi.  

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan trüf aşılı meşe fidanlarının dikimi ile ilgili olarak Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “Trüf Eylem Planı kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, Yapay Trüf Ormanının yapılacağı alanda 2016 yılında Orman Genel Müdürlüğümüzden görevlendirilen trüf uzmanlarınca trüf uzmanlarınca incelemelerde bulunulduğunu ve sahada doğal trüf varlığı tespit edildiğini Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan eylem planı kapsamında Bartın ve Zonguldak  İllerinde de 80 dekarlık alanda  trüf ormanı oluşturulacağını ifade etti.         

Bu çalışma ile birlikte 2017 yılı için Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak gerçekleştirilmesi planlanan Trüf ormanı kurma projesinin Karabük İli programı tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında; saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 adet aşılı meşe fidanının dikimi gerçekleştirildi. Eylem planı kapsamında envanter çalışmaları devam edecek olup tespit edilen trüf sahaları koruma altına alınıp uygun alanlarda trüf ormanı tesis çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.