Halep’te yaşanan sivil ölümlerin ardından Halep halkıyla dayanışma için kampanya başlatıldığını ifade eden Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün:

“Yaralarını birlikte saralım”

Halep’te yaşanan sivil ölümlerin ardından Halep’i terk etmek durumunda kalan siviller için bölgeye intikal süreci içerisinde temel ihtiyaçlarının karşılaması için Türk Kızılayı, Kredi Yurtlar Kurumu ve AKP İl Başkanları düzenlediği yardım kampanyalarını Halep’e Türk Kızılayı aracılığıyla ulaştıracaklarını ifade eden Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, “Görmezden gelmeyin ve zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkalım. Yaralarını birlikte saralım” dedi.

 

“GÖÇ HAREKETLERİ MEYDANA GELMİŞTİR”

Halep’te göç hareketi olduğunu belirten Aygün, “Savaş Koşullarında açlık ve sefaletle yaşama zorunda kalan Halepliler zor günler geçiriyor. 2011 yılında Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarında başlayan çatışma halleri süreci içerisinde yerleşim yerleri çatışmaya taraf olan gruplar arasında devamlı olarak el değiştirmiş ve bu değişimlere bağlı olarak göç hareketleri meydana gelmiştir. Hâlihazırda Halep ili içerisinde bulunan muhalif gruplara yönelik saldırılar ve kuşatma hareketleri sebebi ile bölgede ikamet eden Ağır insani kriz karşısında Halep’i terk etmek durumunda kalan siviller toplu nüfus hareketleri ile sınır noktalarına ve güvenli alanlara doğru harekete geçmesi beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Bu kampsam da kampanya başlatıldığını vurgulayan Aygün, “Göç etmeye zorlanan savaş mağduru sivil halkın çatışmasız bölgeye intikal süreci içerisinde temel ihtiyaçlarının karşılaması için yardım kampanyaları başlatılmıştır. Türk Kızılayı’nın yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Ak Parti İl Başkanlıklarının düzenlediği kampanyalar ortak hedef olarak Halep’e Türk Kızılayı aracılığı ile ulaştırılacaktır. Zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkalım. Yaralarını birlikte saralım” diye belirtti.

Bağış yapmak isteyenler vatandaşlar ise;

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanlığı’na makbuz karşılığında nakit bağışı ile, cep telefonlarınızdan Tüm GSM operatörlerden 2868' e HALEP yazıp bir kısa mesaj (SMS) göndererek ihtiyaç sahiplerimiz için 10 TL’lik destekte bulunabilirler. Türk Kızılayı Genel Merkezimizin Ziraat Bankası Bakanlıklar/Ankara Kamu Girişimci Şube 2532 2868-5209 hesap ve TR80 0001 0025 3200 0028 6852 09 Nolu hesabına, 168 ücretsiz Bağış ve Danışma Hattını arayarak kredi kartınızla istediğiniz faaliyet ve kampanyalara destek sağlanabileceği belirtildi.