ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZ BURS BULAMAZSA OKULUNU BIRAKACAK!

Zonguldak Anadolu Kız Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nü kazanan 18 yaşındaki B.Y., maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite eğitimini bırakmak zorunda kalacak.  Babasının yaşadığı ekonomik sıkıntılar, annesinin işsiz olması nedeniyle üniversiteyi bırakma kararı alan genç kız, eğitim gönüllüsü hayırsever vatandaşlarımızdan destek bulması halinde okuluna devam edecek. 

Devletten aldığı 425 TL kredinin yarısını kaldığı yurda verdiğini söyleyen B.Y, geri kalan paranın ise kendisine yetmediğini, anne ve babasından da yardım alamadığı için okulunu bırakmaya mecbur kalacağını söyledi.

Üniversiteli B.Y.’nin eğitimi tamamlayabilmesi için yardımcı olmak isteyen Halkın Sesi takipçileri ve hayırsever vatandaşlarımız, gazetemiz yazarlarından Sermet Aksu’nun 0535 924 02 02 no’lu telefonundan ya da Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mustafa Özdemir aracılığı ile ulaşabilirler. Hayırsever vatandaşlarımıza önemle ve acilen duyurulur.