Zonguldak Belediyesi’nden usulsüz doğrudan teminle trilyonluk işler almak suçlamasıyla mahkemelik olan Davut Acar, ihale yasaklısı olmamak için bu kez de teminat yerine belediyeye bir günde 1900 ton sözde mıcır satmakla suçlanıyor

YATACAK YERLERİ YOK!

Zonguldak Belediyesi’nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Doğrudan temin yöntemiyle milyonlarca lira rant elde eden müteahhit Davut Acar geçtiğimiz aylarda yüksek kırımla duvar ve  sanat yapıları ihalesini kazandı. Sözleşme yapması gereken tarihe kadar gerekli olan teminat mektubu ya da nakit parayı bulamayan Acar, ihale yasaklısı durumuna düşmemek için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdu.

BİR GÜNDE 1900 TON TAŞINIR MI?

Zonguldak Belediyesi’nde girmediği delik, yapmadığı iş kalmayan Davut Acar, ihalenin iptal edilmemesi ve ihale yasaklısı durumuna düşmemek için kendi şirketini Zonguldak Belediyesi’nden alacaklı yaparak Ilıksu’da bulunan taş ocağından Zonguldak Belediyesi’ne 1 günde 1900 ton mıcır çekti. Halen nerdeyse iş kamyonlarının tamamı hacizli olduğu için nakliye bile yapamayan Davut Acar’ın trafikten men olan kamyonlarına sahte kantar fişi düzenleyerek mıcırı taşımış gibi gösterdi. Kantar fişlerinde ise şirketinde çalışmayan kamyon şoförlerinin isimlerini yazan Davut Acar, kendi kazdığı kuyuya kendi düştü.  

HALKIN SESİ SORUYOR

Zonguldak Belediyesi’nin 1900 ton mıcırı bir günde teslim aldığına dair belge var mı? Varsa bu mıcır şu anda stoklarda mı? Yoksa, bahsi geçen mıcır nerelerde kullanıldı? Bugüne kadar teminat mektubunun ödeyemediği için Zonguldak Belediyesi’nden alacaklı hale getirilen başka firma oldu mu? Davut Acar’ın sahip olduğu ARELEL İnşaat’ın arkasında kim var? 1900 ton mıcırın stoklandığı belediye şantiyesinin güvenlik kameraları incelendiğinde böyle bir sevkiyatın yapılmadığı ortaya çıkarsa Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir istifa edecek mi? Davut Acar’a milyonluk kıyaklar yapan Zonguldak Belediyesi’nin içerisinde ARELEL İnşaat’la mali bağlantısı olan isimler var mı?  Cumhuriyet Savcılığı sahte kantar fişleriyle ilgili soruşturma başlatacak mı? Zonguldak Belediyesi, ARELEL İnşaat’ı daha ne kadar sırtında taşıyacak?