Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yağmurdan ıslanan ve titreyen yavru kediye jeoloji mühendisi bir vatandaş tarafından sahip çıkıldı.

Ereğli un pazarı caddesi üzerinde yağmurdan ıslahıp titreyen kediyi fark eden jeoloji mühendisi Serçin Yaprak, yanına gelen arkadaşı ile birlikte kediyi havluyla kuruladı. Karton kutu içerisine aldıkları kediye mama vererek karnını doyuran Yaprak, kedinin gözlerindeki rahatsızlığı fark eder etmez veterinere götürerek tedavisini yaptırdı. Gözündeki iltihaplı bölgeye krem sürdükten sonra kediyi bırakmak için yer arayan Yaprak, arkadaşları ile görüşerek kediyi bırakmak istemediğini ancak bakacak yeri olmadığı için düşündüğünü kaydetti.

Kediyi sokakta bırakmak zorunda kalacağını ancak buna da gönlünün el vermediğini söyleyen Yaprak "Tesadüf bir arkadaşımla telefonda konuşurken bu yavru kediyi gördüm. Yağmurda ıslanmış titriyordu. O sırada yanıma bir bayan geldi. Çorba, kutu ve bez getirdi. Kediyi sildik. Bir arkadaşıma telefon ettim. Bana tanıdığı bir veteriner olduğunu söyledi. Gittiğimiz veteriner yerinde değildi. Bi kaç veterinere daha götürdük ancak onlar da yerinde değildi. Son olarak gittiğimiz veterinere gösterdik. Gözlerinde enfeksiyon olduğunu söyledi. Krem sürdü. Kediyi ben almak istiyorum ama benim bakacak yerim yok. Bunu nereye götüreceğim onu düşünüyorum. İnsanlar hayvanlara karşı eskisi gibi değiller. Eskiden mahalle aralarında herkes suyunu, yemeğini paylaşırdı. Şimdi tekme vuruyorlar. Peşinden koşturup taş atıyorlar" dedi.

Jeoloji mühendisi Serçin Yaprak, Türk Mühendis ve Mimar Odası’ndaki mühendis arkadaşları ile görüştükten sonra kediyi odaya götürdü.