CHP’de gerçekleşecek delege seçimlerinde sandıkların mahallere kurulması kararlaştırılmış fakat 19 mahallenin sadece 9’una sandık kurulacağı, 10 mahallenin merkezi bir yerde oy kullanacağını açıklamış ve bu mahallelere sandık kurmanın masraflı olacağını belirtmişti.

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz ise yaptığı açıklamada üyelerin 19 mahallede sandıkların kurulması için resmi başvuruda bulunduklarını ama Merkez İlçe Başkanlığına yapılan bu başvuruyu dikkate almadıklarını söyledi. Sandık kurulmayan 10 mahallede sandık açıldığında doğacak masrafları kendi karşılayacağını belirten Yavuzyılmaz şu açıklamayı yaptı:

‘Genel Merkezimizin 15.08.2017 tarihinde yayınladığı genelge doğrultusunda; mahalle delegeliği seçim sandıklarının her mahallenin kendi mahalli sınırları içerisinde kurulması gerektiği belirtilmesine rağmen; Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı 05.09.2017 tarihinde yaptığı açıklamayla, 19 mahallenin 9’unda sandıkları mahallelerde kuracaklarını, kalan 10 mahallenin sandıklarını ise ilçe binasında kuracaklarını açıklamışlardır. Sandıklarını mahallelerde kuracaklarını açıkladıkları 9 mahalledeki üye sayısı 637’dir. Sandıklarını mahallelerde kurmayacaklarını açıkladıkları 10 mahalledeki üye sayısı ise 1762’dir.  Böylelikle delegelerin büyük çoğunluğunu sandıklarını mahallede kurmadıkları seçimlerle oluşturmayı planladıkları anlaşılmaktadır.

Genel Merkezimizin yayınladığı genelge doğrultusunda, üyelerimizin bir kısmı Merkez İlçe Başkanlığına bizzat giderek, bir kısmı imza kampanyasına katılarak, bir kısmı elden veya noter kanalıyla 19 mahallenin sandıklarının kendi mahallelerinde kurulması için, resmi başvuruda bulundular. 

Buna rağmen bu talepler Merkez İlçe Başkanlığı tarafından dikkate alınmamakta ve en fazla delegeyi çıkaran mahalleleri de içine alan 10 mahallede genelge ısrarla uygulanmamak çabası içine girilmektedir. Bu durum seçim güvenliği konusunda üyelerimizdeki endişeleri daha da fazla artırmaktadır.

İl Başkanımız 12.09.2017 tarihinde basın yoluyla yaptığı açıklamayla; mahallelerde sandık kurulması için maddi kaynaklarının olmadığını ve güvenlik sorunu olduğunu ifade ederek, genelgenin tümüyle veya kısmen uygulanmamasını Genel Merkez’den talep ettiklerini beyan etmişlerdir.

Ülkemizin Güneydoğusu’nda yer alıp terör sorunları bulunan illerin dışında, ülkemizde yer alan diğer şehirlerden farklı olarak Zonguldak’ta bir güvenlik sorunu bildiğiniz üzere bulunmamaktadır.

Genel Merkezimizin Genelgesine uyulması ve parti içi demokrasiyi sağlamak adına, sandıkların mahallelerde kurulması için, bir masraf doğacağı kanaatinde değilim.                                   

İl Başkanımızın belirttiği şekilde eğer ildeki 176 mahalle ve 380 köy dahil toplam 100bin TL'lik bir masraf doğacak ise, partimizin bir üyesi olarak, bugün itibariyle Merkez İlçe Başkanlığı’nın sandıklarını mahallelerde kurmayacağını açıkladığı 10 mahallenin; Bahçelievler, Tepebaşı, Meşrutiyet, Karaelmas, Terakki, Ontemmuz, Yayla, Çınartepe, Baştarla, Dilaver mah. sandıklarının kendi mahallelerinde kurulması için doğacak masrafları karşılamayı Genel Merkezimize başvurarak taahhüt ettik.’