CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TTK merkez atölyesinde üretilen alev sızdırmaz ürünlerle ilgili olarak BOTAŞ, EÜAŞ ve TPAO'nun sipariş verdiğini ve MKE'nin ise TTK Merkez Atölyesinde silah üreteceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, maden işçisinin koronavirüs aşısında öncelik verilmemesi ve madencilerden alınan kan sonuçlarının zamanında açıklanmamasına tepki göstererek, “Zonguldak sağlık alanında sınıfta kalmıştır" dedi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, pandemi döneminde en ağır ve sancılı geçen ilin Zonguldak olduğunu söyledi.

Zonguldak'la ilgili birçok soruna değinen Yavuzyılmaz, en önemli sorunun sağlık olduğunu ve sağlık olmazsa hiçbir sorunun giderilemeyeceğini söyledi.

Koronavirüs vakalarında en hızlı yayılan üçüncü ilin Zonguldak olmasına rağmen gereken desteğin ve önemin gösterilmediğini ifade eden Yavuzyılmaz, bir zamanlar Türkiye ekonomisine can veren Zonguldak’a verilen önemin AKP döneminde gözler önüne serildiğini belirtti.

17 MİLYON LİRA TASARRUF YAPTI

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yavuzyılmaz, "TTK Merkez Atölyesi için yoğun gayretlerimiz var. Bir kit kuruluşu ve bizim devletimizde ateks sertifikalı ürünler üretiyor. Bununla ilgili olarak BOTAŞ, MKE, TTK Merkez Atölyesi’ne alev sızdırmaz ürünler sipariş ettiler ve bu ürünler şu anda üretiliyor. TTK bundan dolayı 17 milyon lira tasarruf yaptı. Bizim hedefimiz 17 milyon lirayı 100 milyon liraya çıkarmak. TPAO Genel Müdürü ile görüşme yaptım ve TTK'yı alev sızdırmaz ürünler listesinde tedarikçi listesine aldı. Yine EÜAŞ ile yine görüşmelerinizi yaptık. Onlar da bu konuda istekli. TTK Merkez Atölyeler iki katına büyütürse şu anda kurduğumuz bu bağlantılarla siparişleri yetiştiremeyebilir. İşçi sayısını ve makine parkını artırması gerekiyor. Merkez Atölyesi çok ciddi büyük bir entegre tesistir. Diğer taraftan MKE silah markasıdır. Devlete ait bir şirkettir ve savunma sanayinin tam göbeğinde merkezinde yer alan kuruluş. Dünyanın çok farklı ülkelerin silah satışı yapar. Milli Savunma Bakanlığı'na silah satışı yapan bunların parçalarını üretir veya ettirir birleştirir ve satar. Dünyada öyle bir markadır ki makine kimya endüstrisi kurumu üretimini yetiştiremiyor ve bunun içinde ceza yiyor. Biz kurumu denetlediğimiz için biliyoruz, yani bir silahı geciktirmesi ona bir silah tutarı kadar ceza ödemesine neden olur. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü ile görüşmeler yaptım. Zonguldak'taki Merkez atölyesindeki makine parkını envanteri kendilerine tekrar tarafından aktarılacak diye ve makine kimya endüstrisi kurumu da yine bir heyet oluşturarak bir gezi düzenledi. Gezide ‘hangi ürünlerin parçalarını üretebiliriz,  hangilerini tedarik edebiliriz’ diye görüşüldü. TTK büyüyecek hem de ilerleyen süreçlerde de bu özel sektöre de yansıyarak. Zonguldak'ta savunma sanayinde pek çok özel sektörde hem gelecek kendi Zonguldak'ın içinde yerli firma çıkacağına inanıyorum. Biz bugün bunun tohumlarını attık hatta tohum atmaktan fazlasını yaptık. İşin açıkçası biran önce hızlı bir şekilde meyveleri Zonguldak'ın toplaması için mücadele ediyoruz. Yani TTK bir dükkan değildir. Dükkanlar üzerinden örnek verilecek bir küçük bir işletme hiç değildir. TTK Zonguldak'ın gözbebeğidir ve aynı zamanda da Türkiye sanayisinin lokomotifidir” dedi.