Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek’in İsmetpaşa Mahallesi Çay mevkiinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Devrek’in İsmetpaşa Mahallesi Çay Sokak’ta faaliyet gösteren eski adıyla Devrektaş yeni adıyla DASAŞ-Yonga Levha Fabrikası’nın bacasından çıkan toz bulutu şeklindeki kül dumandan rahatsız olan vatandaşlar dertlerini CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a anlatarak sorunun giderilmesini, istedi.

Vatandaşlar vekil Yavuzyılmaz ile Başkan Bozkurt’a, “Fabrikanın 4-5 yıldır filtresiz olarak çalıştığını ve bacasından çıkan toz bulutu şeklindeki kül dumanın insan sağlığını, hem çevreyi hem de ekili alanlarda olumsuz etkiler yarattığını” anlattı.

Fabrikanın filtresiz çalıştığını ifade eden vatandaşlar, “Çocuklarımızın ayak ve vücutlarında fabrikanın bacasından çıkan toz bulutu nedeniyle kızarıklıklar oluştu. Bahçelerimizdeki sebze ve meyvelerin üzerleri de toz kapladı. Hiç meyve ve sebze yiyemedik bahçelerimizden. Fabrikada daha önce odun yakılıyordu, son zamanlarda talaşla çalıştırılmaya başlandı, bu da olumsuzlukları beraberinde getirdi. Fabrikaya filtre takılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların şikayetlerini tek tek dinleyen CHP’li vekil Yavuzyılmaz, “Önce beni sizlerle buluşturduğu için Sayın Başkanımız Çetin Bozkurt’a ve muhtarımız Necla Ak Esen hanımefendiye teşekkür ediyorum. Elbette insan sağlığı bizim için çok önemli. Yaşamak en kutsal hakkımız. Ama bu hakkımızı tehdit eden bütün sorunları çözmek de bizim görevimizdir. Biz işyerlerinin kapanması taraftarı değiliz bilakis işyerlerinin çoğalmasını, istihdam yaratmasını istiyoruz. Ancak burada gördük ki, bu fabrikanın bacasının filtresiz olması burada sizleri rahatsız etmiş, sizler de haklı olarak şikaye

tlerinizi bizlere aktarıyorsunuz. İlk önce burası için çeşitli kurum ve kuruluşları harekete geçireceğiz. Konuyu önce vali beye aktaracağım. Sonra da çevre il müdürlüğüne. Elbette biz fabrikanın üretim yapmasından, daha fazla istihdam sağlamasından yanayız. İlgili kuruluşları harekete geçirerek fabrikanın bacasına filtre takılmasını sağlayacağız” dedi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı konuşmada, halkın sağlığının kendileri için her şeyden önce geldiğini söyleyerek,“Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bu fabrikanın bacasına filtre takılması konusunda gerekli yazışmaları ve girişimleri yapacağız. Siz hiç merak etmeyin bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız”dedi.

Başkan Bozkurt, vatandaşlara bu mahalleye de en kısa zamanda doğalgaz verilmesi için kazma vuracakları, müjdesini verdi.

Mahalle Muhtarı Necla Esen Ak da, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a mahallelilerini sorunlarını dinleme ve giderilmesi yönünde gösterdikleri çabalar nedeniyle teşekkür etti.