Zonguldak Belediye Meclis üyesi Demirtaş, Milletvekili Turpcu’nun suçlamalarına cevap verdi;

 

“YAYGARAYA GEREK YOK”

Belediye meclis üyesi Turhan Demirtaş CHP milletvekili Şerafettin Turpcu’nun suç lamalarını yanıtladı.Turpcu’yu CHP’lilere söz geçirememekle suçlayan Demirtaş bürosundan yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Şerafettin Turpçu; CHP’li belediye başkanına,  CHP’li meclis üyelerine söz geçiremeyen CHP  milletvekili olduğunu  anlatmaya çalışacağına, CHP’den istifa etmeyi düşünse, Zonguldak için daha yararlı bir iş yapmış olur inancındayım.

 Laf üreteceğine, oluşumuna destek verdiği, İl, İlçe kurullarından ve CHP’li belediye başkanı Muharrem Akdemir ve meclis üyelerinden dert yanacağına,  gecikmeden gereğinin yapılması için yetkili organlara şikayetçi olmalıdır.

Açıklamasında suçladıklarıda mutlaka gerekli cevapları vereceklerdir.

Meclis kararı üzerinden camiyi siyasete alet etmeye, yaygaraya hiç gerek yok.

Belediye Başkanı meclis kararına itiraz eder, hatta gurup başkan vekili olan imardan anlamayan imar komisyonu başkanıkişi de iki satır yazıyla itiraz edebilir. Bu kadar basit.

 Bu konu, 3-4 aydır kamuoyunda tartışılıyordu. Bakanlıkça istenen meclis görüşü için hazırlanan plan taslağında; 78.412 m2 lik toplam alanın; 8.612 m2 si ibadet alanı olarak, 69.800 m2 si ise;fuar ve festival etkinliklerinde de kullanılabilecek, içinde sosyal ve kültürel tesislerin olacağıManolya Park alanı olarak ayrılmıştı.

 Sayın Valimiz Manolya Park’ı Haziran 2017 de açmayı hedeflediklerini açıkladılar. Böylesine büyük bir parkı Zonguldaklıların hizmetine sunacak olan Sayın Valimize ancak teşekkürlerimi arz edebileceğimi, oyumun evet olacağını sağır sultana bile duyurmuştum.

 Tanıyanlar bilir. Hiç kimse beni yönlendiremez, baskı altına alamaz. Doğru bildiğimden şaşmam. Kapı kulluğu, emir erliği yapmam. Yalakalık, şarlatanlık bilmem. Doğruya doğru, eğriye eğri derim. İçi boş süslü sözlerle halkı uyutmak, bahane üretmek benim işim değil.

Beklediği yönde oy kullanmayınca, Mimarlar Odası Temsilciliğinden istifamı talep etmiş.

Seçim Kanunu gereğince, seçildiğiniz iki görevi aynı anda yürütemiyorsunuz. Seçimi kazanarak gelinen iki görevden birinden ayrılmak zorunluluğu var.O nedenle; yasa gereği Mart 2014 de, yaklaşık 2 sene 6 ay önce Mimarlar Odasındaki görevimi bırakmıştım

Bu kadar zaman geçtikten sonra bırakmamı talep edene, ancak günaydın(!) diyebilirim.

Eğer CHP Milletvekilleri, Ülkeyi ve dış dünyayı, böylesine geriden izliyorlarsa;

vah Ülkeme, vah CHP’ye.