Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, dün yapılan meclis toplantısı sonrasında haftalardır konuşulan sarı zarfı Halkın Sesi’ne açıkladı. Meclis toplantısında yaptığı konuşmada eski Başkan Seçkin Özdemir’in kukla başkan olduğunu, işadamı Erdoğan Demir’in ise Kilimli Belediyesi’ni sömürdüğünü söyleyen Aslankılıç, “Benim adım Ali Aslankılıç. Beni kimse kullanamaz. Adaletsiz hiçbir şeye müsaade etmem. Kilimli halkının parasını yiyen herkesin yediğini kursağından oltayla alacağım” dedi…

SARI ZAFTAN MİLYONLUK VURGUN ÇIKTI!

Toplantı sonunda haftalardır Kilimli halkı ve Zonguldak kamuoyunun merakla beklediği sarı zarfı açan Ali Aslankılıç, “Eski Başkan Seçkin Özdemir, belediyede çalışan işçi arkadaşlarımızın maaşlarını ödeyemezken 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eşine 510 liraya orkide gönderiyor. Çiçekçi faturasını belediyeye ödetiyor. Sadece o değil. Ona yakın herkes sevgilisine eşine belediye üzerinden çiçek almış. Bu nasıl bir vicdan?” dedi.

ÇIKMAYAN GAZETEYE, OLMAYAN DUVARA, HAYALİ YOLA PARA ÖDENMİŞ!

Kilimli Belediyesi sınırları içerisinde yapılan 19 farklı işte başkana yakın firmalara toplam 335 bin lira fazla para ödendiğini faturalarıyla kanıtlayan Aslankılıç, “Olmayan duvara, yapılmayan yola, çıkmayan yerel gazeteye bile  ödenek çıkarılarak para verilmiş. Paravan şirketler üzerinden birileri zengin edilmiş. Bu şirketlerin alacakları da Erdoğan Demir’in Kilimli Belediyesi’ne olan 800 bin liralık borçlarından mahsup ediliyor. Belediye resmen sömürülmüş. Yapılan yolları arıyoruz öyle bir yol yok. Hayali duvarlara para ödenmiş.” şeklinde konuştu.

PİYASA BEDELİNİN 8 KATINA HİZMET ALINMIŞ

Belediyenin borç batağında olmasına rağmen piyasa bedelinin yaklaşık 8 katına hizmet alındığını söyleyen Aslankılıç, şöyle konuştu: “Bir şirket var… O şirket sadece Kilimli Belediyesi’ne 1 milyon liralık fatura kesmiş. İki ayrı hayvan barınağına 30 bin lira fatura kesilmiş. Ama ortada hayvan barınağı yok. Aynı şirket profilden, gıdaya, kanaldan kırtasiyeye kadar defalarca iş almış. En ilginci de işi o kadar abartmışlar ki, Mithatpaşa Tüneli’nden çıkan taşı Kilimli belediyesi satın almış. Neymiş değerli taşmış. Allahın taşını belediyeye 17 bin liraya satmışlar. Halbuki adamlar o taşı dökecek yer arıyor zaten. Demek ki Kilimli’nin taşı toprağı altınmış!”

YENGENİN AYLIK TELEFON FATURASI: 4 BİN 500 LİRA

Kilimli eski Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’in eşi Eda Özdemir’in marifetleri de sarı zarftan çıktı. Bayan Özdemir, belediyeye tahsisli telefonlardan birini kullanınca Kilimli Belediyesi aylarca o faturaları ödemiş. Bahsi geçen  faturalardan Mart 2012 tarihine ait bir aylık telefon faturası ise 4 bin 412 lira. Sarı zarftaki yolsuzluklardan en çarpıcı olanı ise Başkan Özdemir’in kendisine yakın 2 gazeteciye belediye üzerinden leptop alınması. Yine sarı zarftaki belgeler arasında Kilimli Belediyesi’nin Erdoğan Demir’e eski sanayi ve şuandaki kaymakamlık binasının yıkım işi için 125 bin lira verildiğinin belgesi de yer alıyor.