AKP’li Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ve Mustafa Çağlayan Halkın Sesi’ne, yarın yapılacak referandumu değerlendirdi

YENİ ANAYASA ÜLKEMİZİ DARBELERDEN KORUYACAK

AKP’li Belediye Meclis Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel ve Meclis Üyesi Mustafa Çağlayan Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Pazar günü yapılacak halkoylamasının Türkiye için bir kırılma noktası olduğunu belirterek, “Şuanda ki mevcut sistemin büyüyen ve güçlenen Türkiye’ye yetmediği her kesim tarafından kabul ediliyor. Yeni Anayasa’yla ülkemiz kalıcı olarak vesayetten ve darbelerden korunacaktır.” dediler.

‘CHP MASAYI YIKTI’

AKP’nin kurulduğu günden itibaren reformları değiştirmeyi ilke edinmiş bir parti olduğunu ifade eden Karagüzel ve Çağlayan, “ 2002’den beri birçok sorunu bu şekilde çözdük. 2011 seçimlerinde bütün partilerin programında yeni anayasa vardı. Komisyonlar kuruldu. Her partiden eşit üyeler alındı. 60 maddede anlaşıldı ama CHP masayı yıktı. Burada darbe anayasasını değiştirmek temel hedefti. Bu anayasa Sayın Cumhurbaşkanı’nın ya da AK Parti’nin geleceği için değil, ülkenin geleceği için getirilmiş bir anayasadır.” şeklinde konuştular.

‘HALK, YÖNETENLERİN ÖNÜNDEDİR’

Yarın yapılacak referandumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği için değil tamamıyla Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna vurgu yapan AKP temsilcileri şunları söyledi: “Sayın Erdoğan mevki ve yer sorunu olan değil, milleti için derdi olan bir liderdir. Türkiye halkı, Türkiye’yi yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların önündedir. Koalisyon dönemleri, darbeler ve onun oluşturduğu kaos halkımız tarafından çok iyi biliniyor. Dolayısıyla ‘evet’ diyenlerin sahiplenmesi ‘hayır’ diyenlerin meseleyi sorgulamasını değerli buluyoruz.”

‘GENÇLERE GÜVENİYORUZ’

Çok tartışılan seçilme yaşının 18’e indirilme önerisini de değerlendiren Karagüzel ve Çağlayan, “Parlamentonun daha genç ve dinamik olması kimseye bir şey kaybettirmez. Gazi Mustafa Kemal gençlerin omuzlarına çok büyük ve önemli yük yüklemiştir. Neden? Çünkü, milletimizin gençlerine güvenmiştir. Biz de güveniyoruz. Bu madde ile milletvekilinin yanı sıra, meclis üyeliklerinin ve muhtarlıkların önü açılıyor. Gençlerde aranan özellik öyle söylenildiği gibi, zenginlik ya da imtiyazlı olması değil, sadece liyakattir.”