Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlığı’nın Nisan ayı 1. Oturumu dün Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirilirken yapılan seçimlerde başkanlık koltuğuna AKP’nin Kozlulu İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Karaveli getirildi.

Tek gündem maddesiyle toplanan meclis, Meclis Başkanlık Divanını yeniden oluşturarak Başkan, 1. Başkan Vekili, 2. Başkan Vekili, 2 asil ve 2 yedek katip üye seçimi yaptı. Filiz Ünal Sarsık ve Hasan Dağkıran’ın izinli olarak katıldığı toplantı da ilk olarak Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 29 oyun kullanıldığı seçimlerde 18 oy AK Partili Necdet Karaveli’ye çıkarken CHP’nin aday gösterdiği Mustafa Uzundal ise 10 oy aldı. Ayrıca yapılan seçimlerde Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a da bir oy çıkarken, oy geçersiz sayıldı. Ardıuandan 1. Başkan Vekilliği seçimlerinde 19 oyla İsmet Köse, 2. Başkjan Vekilliği seçimlerinde 18 oyla Siyami Akçaalan seçilirken Katip üyeliğe ise 18 oyla Filiz Ünal Sarsık ve 16 oyla Ramazan Taşdemir getirildi.

HİZMET ODAKLI ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yapılan seçimler sonrasında Başkanlık koltuğunu 2 yıllığına devralan Necdet Karaveli kürsüden yaptığı konuşmasında, hiçbir ayrım yapmadan hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğini dile getirerek, “öncelikle beni bu göreve layık gören başta grup başkanım ve gruptaki arkadaşlarım olmak üzere İl Genel Meclisimizin bütün üyelerine, teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İki yıldır bu görevi başarı ile yürüten Vacit Durdubaş Başkanıma da bütün hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu görevin onurlu olduğu kadar sorumluluğunun da çok ağır olduğunun farkındayım. Üyesi olmaktan gurur duyduğum İl Genel Meclisimizde, 2 yıldır özenle, titizlikle ve gayretle vatandaşımıza hizmet götürmek için çalışıyorum. Huzurunuzda size söz veriyorum, yeni görevimde de özenle ve titizlikle hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğim. Değerli Meclis Üyelerim bu zorlu görevde sizlerin her birinizin ayrı ayrı desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacım var ve bu desteği esirgemeyeceğinizden inancım tamdı. Çalışmalarımızda uzlaşı kültürünü hakim kılarsak birbirimize karşı saygı ve sevgimizi hep muhafaza edersek ve en önemlisi birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edersek İl Genel Meclisimizin bu güne kadar gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

DESTEĞİM DEVAM EDECEK

Yeni başkanlığa seçilen Necdet Karaveli’ye bundan sonra destek olmaya devam edeceğini ve makamların geçici olduğunu belirten Vacit Durdubaş ise konuşmasında, “Bende yeni başkanımıza yeni başkan vekillerimize ve yeni katip üyelerimize teşekkür ediyor ve hayırlı olsun diliyorum. İnşallah birlik beraberlik içerisinde ilimize 2 yıldan beri yapmış olduğumuz hizmetleri arttırarak güzel hizmet yapacağımıza inancımız tamdır. Ben bu çalışma günlerinde bize destek olan meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Adaylık sürecinde bize destek olan arkadaşlarımıza ayrıca CHP Grubundaki bütün arkadaşlar seni burada görmek istiyoruz diyerek bana destek olmuşlardır. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Meclis çalışmaları içerisinde başkanlık görevim bittikten sonra meclis üyeliğim devam ederken de, yeni seçilen başkanımıza destek olacağım. Çalışmalara katkı sağlayacağım. Bu görevlerin geçici olduğunu ben başta bu koltuğa otururken söylemiştim. 12 Yıl’dan beri bu mecliste görev yapıyoruz. Birçok arkadaşımız geldi önemli olan burada, ayrılırken birbirimize haklarımızı helal ederek, birlik ve beraberlik içinde ayrılmasını bütün arkadaşlarınızdan talep ediyorum. Basın mensupları arkadaşlarımızda sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Meclis başkanlığım sürecinde bana destek oldular, hakkımda bir tek olumsuz yazı yazılmadı. Herkese teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

UZUN SÜRE SARILDILAR

Eski Başkan Vacit Durdubaş’tan koltuğu devralırken uzun süre sarılan Karaveli ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Yapılan seçimler Vali Ali Kaban’ın onayına sunulacak ve bugün yapılacak olan İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. Oturumunda Necdet Karaveli’nin başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor. (Umut ERSES)