Çaycuma Belediye Meclisi yeni binasındaki ilk toplantıyı yaptı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın duygulu bir konuşma yaptığı toplantıda Kovid 19 salgını nedeniyle su fiyatlarında %30 indirime gidilirken, işyerleri kapanan işletmecilerden kira alınmaması kararlaştırıldı.

Çaycuma Belediyesi Meclisi yeni belediye binasındaki ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra daire amirlerinin de katıldığı toplantıda özellikle Kovid 19 salgını nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla ilgili önemli kararlar alındı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 5. maddesi uyarınca Belediye Encümeni’nin de seçildiği toplantıda, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonu’nun üyeleri de belirlendi. Toplantıda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56. maddesine istinaden 2019 yılı içinde Belediye Başkanı tarafından yürütülen faaliyetler de görüşüldü.

SU %30 UCUZLATILDI, KİRALAR ÖTELENDİ, OTOGAR ÜCRETİ DURDURULDU

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın son derece duygulu bir konuşma yaptığı toplantıda, Kovit 19 salgını nedeniyle su sarfiyat artan vatandaşlara destek olmak amacıyla su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidildi. Belediyenin kiracısı iken İçişleri Bakanlığının Kovit 19 nedeniyle yayımladığı genelge ile ticari faaliyetine ara verilen 31 işletmeciden dükkânlarının kapalı kaldığı sürece kira alınmamasının da kararlaştırıldığı toplantıda, faaliyeti durdurulmayan ama salgından zarar gören 30 işletmecinin kiralarını ödeyemedikleri takdirde gecikme zammı alınmaması da karar altına alındı. Alınan bir diğer kararsa getirilen yasaklar nedeniyle yolcu sayısı düşen şehirlerarası otobüs terminali ile minibüs duraklarından hiçbir ücret alınmaması oldu.

BELEDİYEMİZ HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDADIR

Toplantıda, bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bugün, her birimizin belleğinden hiç silinmeyecek gerçekten tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Dünyada 3 milyarı aşkın insanın evine hapsolduğu olağanüstü günlerdeyiz. Çaycuma Belediye Meclisi olarak, son derece bulaşıcı bir virüsün tehdidi altında olan halkımızın bu zor zamanında, belediyemizin hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülebilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Hem hizmetlerimizin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için, hem de Koronavirüs salgının mağdur ettiği ve/veya mağdur edeceği vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderilmesi için, özetle Belediyemizin halkımızın yanında olduğunu göstermek için önemli kararlar alacağız. Öncelikle herkesin evde kalmaya zorlandığı bu günlerde, Çaycuma’ya hizmeti canından aziz sayarak bu toplantıya katılan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYEMİZ İLÇEMİZİN HUZUR, GÜVEN VE SAĞLIĞININ TEMİNATIDIR

Kantarcı sözlerini, “Şunu övünerek söylemek isterim ki, Belediyemiz, yaşanan salgına karşı başından itibaren çok hızlı bir şekilde organize olarak üst düzeyde bir performans sergiledi. Bir yandan taşınma telaşını yaşarken başta salgının önümüze koyduğu görevler olmak üzere hiçbir hizmetini aksatmadı.

Aksatmadığı gibi, kapasitesinin üstünde çaba harcayarak, ilçemizin huzur, güven ve sağlığının teminatı olduğunu gösterdi. Başta, Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm devlet birimleriyle sürekli iletişim içinde kalarak en yüksek koordinasyonu sağlayan Belediyemiz, “sorumluluğumuzdur-değildir” demeden kendisine düşen her görevi titizlikle yerine getirmektedir” diyerek sürdürdü.

DEZENFEKSİYON EKİBİ VE ZABITAMIZ OLAĞANÜSTÜ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Veteriner Hekim Doğuş Özdil’in başında bulunduğu ilaçlama ekibiyle geceli gündüzlü çalışmalarla tüm kamu binalarını, camileri, okulları talep gelen tüm işletmelerle kamusal alanların tamamını defalarca dezenfekte ederek, salgının Çaycuma’da yayılmasını önlemeye çalıştıklarını söyleyen Kantarcı, “Zabıta Müdürlüğümüz Mürsel Çoban liderliğinde modern pazaryerinde tüm ülkeye örnek bir uygulamaya imza atarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamda alışveriş yapmasını sağladı. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz her zamankinden çok daha büyük titizlik göstererek Çaycuma’da virüs tehdidini en aza indirmeye çalışıyor. Çöp konteynerlerinin dezenfeksiyon işlemi virüs salgını nedeniyle erkene alındı ve şu anda devam ediyor. Bu zor dönemde başarılı çalışmalarıyla hepimizin göğsünü kabartan başta Doğuş Özdil yönetimindeki dezenfeksiyon ekibi olmak üzere, belediyemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

DUYGULARIMI TAM OLARAK TARİF ETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Kantarcı konuşmasını, “Diğer taraftan, bugün beş yıldan bu yana, büyük emek ve çabayla inşaatını tamamladığımız Belediye Kompleksimize taşınmanın buruk sevincini yaşıyoruz.  Her şeyin altüst olduğu böyle zor bir zamanda, ilk toplantımızı yapıyoruz. Böyle bir günde duygularımı tam olarak tarif etmem mümkün değil. Bildiğiniz sebeplerle epey gecikerek içine yerleştiğimiz bu bina, uzun yıllar Çaycuma’ya hizmet edecek, kalıcı bir eser olarak hizmete girdi. Bölgenin mimari değeri en yüksek, en modern ve teknik donanımı en güçlü yapısı olarak hizmete başlayan binamız bize de gördüğünüz gibi çok nezih, şık bir çalışma ortamı oluşturdu. Babam rahmetli Nihat Kantarcı tarafından 1960’lı yıllarda, yaklaşık 3.000 nüfuslu Çaycuma’nın ihtiyacına göre yaptırdığı, ilçenin ilk betonarme binası kimliğini de taşıyan ve yarım asırdan fazla hizmet veren eski bina uzun zamandan beri yetersizdi. Yaklaşık yirmi sene önce, yeni hizmet binası yapımı için başlatılan gayretler sonuçsuz kalmıştı. İçinde bulunduğumuz bilişim çağında, hizmet üretmek ve birimler arası eşgüdümü sağlamak mevcut koşullarda olanaksız hale gelmişti. Yerel yönetimlerin ve yerinden yönetimin günümüzde geldiği aşamada, bilişimi kullanarak akıllı kentleri oluşturmak ve yönetmek kaçınılmaz hale gelmiştir”  diyerek sürdürdü.

ÇAYCUMAMIZ NİHAYET ENGELSİZ BİR HİZMET BİNASINA KAVUŞTU

Bugünden itibaren “eski belediye binası” adını alacak olan binadan tam 15 katı büyüklüğünde kullanım alanına geldiklerini söyleyen Kantarcı, “Çalışanlarımız ferah ve aydınlık bir ortamda, çok daha verimli bir şekilde çalışma imkânına kavuştu. Söz verdiğimiz gibi kapılarını camdan yaptık. Üstüne üstlük bölmelerini de camdan yaptık. Vatandaşımız kapı kapı yetkili arama durumunda kalmadan zemin katta bütün işlerini görebiliyor. Her yönü ile engelsiz olan Çaycuma’mız nihayet engelsiz bir hizmet yapısına kavuştu. Şu zor günler geçtikten sonra, bu saydam ortamın belediyemizin performansını nasıl artırdığını da hep birlikte göreceğiz. Taşınma işini gayet başarılı şekilde çözdük. Bilgisayar sistemimizde yaşanan beklenmedik sorun bize biraz sıkıntı yaşattı, ancak Engin Arslan yönetimindeki Bilgi İşlem Servisimiz insanüstü bir çaba ile üstesinden gelerek sorunu olabilecek en kısa sürede çözdü. O çabalar sayesinde de, dünyanın en zor günlerinde bizler, virüs gölgesinde de olsa en keyifli toplantımızı yapıyoruz” dedi.

ÇAYCUMALILAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Kantarcı sözleri çatallanarak sürdürdüğü konuşmasını, “Bu büyük tesisin Çaycuma’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Üst katlardaki sosyal alanları da hizmete soktuğumuz da belediye hizmet binasının çok ötesinde bir kompleks olarak faaliyet göstererek ilçemizde yeni bir sosyal merkez haline dönüşecek. Bugüne ulaşmamızda çok emek var. Başta hiçbir karşılık beklemeden bu binanın tüm mimari işlerini yapan Çaycuma’nın değerli evladı Mustafa Girgin olmak üzere, teknik adamlara, firmalara, emeği geçen tüm belediye personeline, her zaman imdadımıza yetişen şirketimiz ÇAYBEL’in değerli yönetici ve çalışanlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, çok teşekkür ediyorum, tekrar hayırlı olmasını diliyorum.  Çaycumalıların herşeyin en iyisine layık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Yüce yaratandan bu güzide tesiste, Çaycuma’mız için kalıcı hizmetler yapmayı nasip etmesini diliyorum” diyerek tamamladı.