American Life Dil Kursu Müdürü Tugay Dağkıran: 

“YENİ BİR AKIM GETİRECEĞİZ”

İngilizce Öğreniyorum American Life Dil Kursu Müdürü Tugay Dağkıran, Halkın Sesi Gazetesi muhabir arkadaşımız Emre Can BAYRAM’A American Life Dil Kursunun Zonguldak’ta ki hedeflerini ve müfredatları hakkında bilgiler verdi.

American Life Dil Kursu Müdürü ve aynı zamanda İngilizce öğretmeni Tugay Dağkıran, American Life Dil Kursunun Türkiye’de 60’da fazla şubesi olan bir dil kurumu olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de yabancı bir üniversiteyle kendi müfredatlarını hazırlayan tek dil kursuyuz. Dil alanında kendi sistemimizle Zonguldak’a yeni bir akım getireceğiz ”dedi. American Life Dil Kursu Müdürü Tugay Dağkıran, ünlü İngiliz takımı Arsenal’ın dil sponsoru olduklarının altını çizerek, Türkiye’de de Zonguldak Kömürspor gibi bir çok takıma dil sponsoru olduklarını söyledi.

“Türkiye’de 60’dan fazla şubemiz var”

American Life İngilizce Kursu Müdürü Tugay Dağkıran, Türkiye’de 60’dan fazla şubelerinin olduğunu söyleyerek, “  Zonguldak Özel İngiliz Öğreniyorum Yabancı Dil Kursu Müdürü Tugay Dağkıran. Aynı zamanda İngilizce öğretmeniyim. Bu sene Zonguldak’ta American Life İngilizce Öğreniyorum olarak ilk defa yabancı dil anlamında hizmet vermeye başladık. American Life eğitim sektöründe 57 yıllık bir deneyimle Türkiye’de 60’dan fazla şubesi olan kurumsal bir dil okuludur. Kendi sistemimizle Zonguldak’a dil alanında yeni bir akım getirdiğimize inanıyorum. Biz akımı Zonguldak halkına tanıtmaya çalışıyoruz ”dedi.

“Kömürspor altyapısına dil sponsoru olduk”

Şehrin takımı ZonguldaK Kömürspor altyapısına da dil sponsoru olduklarını ifade eden Tugay Dağkıran, “Şuana kadar TFF 2.Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’la sponsorluk anlaşması yaptık. Bulunduğumuz şehrin futbol takımına dil sponsoru olduk. Şubelerimiz de aynı şehirde şehrin takımlarına sponsor olmaya devam ediyor. Ücretsiz altyapıda ki takımlara dil kursu veriyoruz. Aynı zamanda Amercan Life dil kursu olarak İngiliz devi Arsenal’ın da dil sponsoruyuz ”şeklinde konuştu.

“Yabancı bir üniversiteyle kendi müfredatını hazırlayan tek dil kursuyuz”

American Life İngilizce öğreniyorum Dil Kursu Müdürü Tugay Dağkıran, Türkiye’de yabancı bir üniversiteyle kendi müfredatlarını hazırlayan tek dil kursu olduklarını söyleyerek, “American Life Roosevelt University’nin Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Mısır, Fas, Irak, KKTC, Rusya ve Ukrayna’da resmi temsilcisidir ve bir Amerikan üniversitesiyle işbirliği içinde programlarını hazırlayan tek dil okuludur. Türkiye’de yabancı bir üniversite’yle kendi müfredatını hazırlayan tek İngilizce kursuyuz. Bu müfredatı en iyi şekilde uygulayıp kendi metotlarımızla tanıtıp Zonguldak’ta yaklaşık bir iki sene içerisinde tek dil kursu olmayı hedefliyoruz ”ifade etti.

“Zonguldak’ta American Life büyük bir ilgi var”

 

Zonguldak’ta American Life İngilizce kursuna büyük bir ilgi gösterildiğini ifade eden Dağkıran, “100’de fazla kişiye İngilizce eğitimi veriyoruz. İlk okul ikinci sınıftan başlayarak, yetişkin guruplarına kadar her yaşa kadar eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerden büyük bir ilgi var. Zonguldak’ta bir şeylerin farkına varıldığını görmek güzel. Gelenlerde memnun çıktığı sürece, Zonguldak’ta dil açısından bir problem olmayacağını düşünüyorum. Şuan ki durum benim için ümit verici ”dedi.

 

Emre Can BAYRAM