Zonguldak Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı Bayramlar,

‘Yeni bir sayfa açmaya var mısınız?’

 

Zonguldak Berberler ve Kuaförler Odası kongresine kısa bir süre kala  beşinci adayda adaylığını açıkladı.  Zonguldak’ta bayan kuaförlüğü yapan Aygül Bayramlar, yıllardır Kuaförler Odası’nın iyi yönetilmemesi sebebiyle kötü bir duruma düştüğünü bu yüzden yönetime talip olduklarını dile getirdi. Artık değişimin gerektiğini, sen ben değil biz olacaklarını söyleyen Bayramlar yazılı bir açıklama yaptı:

 

İşte o açıklama:



Değerli Meslektaşlarım 27 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Zonguldak Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkârları Odası Olağan Genel Kurulunda ben ve arkadaşlarım odamızın yeni yönetimine talip olduk.

Benim ve arkadaşlarımın bu kararı almasında en önemli etkenin yıllardır odamızın iyi yönetilmemesi  sebebi ile son derece kötü bir duruma düşürülmüş olmasıdır.

Değerli Meslektaşlarım; bizler odamızın son dönemde içinde bulunduğu durumu haricen yaptığımız araştırmalarla ve edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bu olumsuzlukları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle,
1-SGK, 2-Vergi Dairesi, 3-Birlik, 4- Federasyon, 5- Konfederasyon Eğitim ve Katılım Paylarından kaynaklanan faizlerle birlikte 90 bin TL civarında bir borç bulunduğunu haricen edindiğimiz bilgiler doğrultusunda öğrenmiş bulunmaktayız.

Değerli Meslektaşlarım;

 5362 Sayılı Esnaf Sanatkârlar Kanunu açıkça kanuni ödemelerinin zamanında yapmayan ve gecikme faizi ödemek zorunda kalan esnafa, Esnaf Sanatkâr Odalarında doğacak ceza ve faizlerin oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ödemekle yükümlü olduğunu belirtmektedir.

Binlerce lira borcu olan ve zamanında bunu ödemeyen yönetim;  ödenmeyen borçlardan kaynaklanan faiz ve cezaları üyelerin üzerlerine yükleyemezler. Ancak görünen o ki bu düzenlemenin tam aksine hareket edilmiştir.

Değerli Meslektaşlarım;

Bu tablo, yönetimde oldukları dört yıl boyunca hiçbir şey vermemiş olan bu kişilerin eseridir. Kötü ve basiretsiz davranışlar yüzünden ortaya çıkmıştır. Şimdi çıkıp bol bol vaatlerde bulunurken mevcut yönetimdeyken bu vaatleri uygulamaya geçirmemeleri de bir muamma oluşturuyor.

Ben ve arkadaşlarım odamıza temiz bir sayfa açarak göreve talibiz.  
Artık değişimden yana olacağız. Teknolojiyi ve değişimi her zaman takip eden bir oda olacağız. Birlik ve beraberlik ile çıktığımız bu yolda, sen ben değil; biz olacağız. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle, omuz omuza, dostça ve kardeşçe yeni bir sayfa açmaya var mısınız? diye sesleniyorum.

Projelerimiz:

Öncelikle odamızı nezih ve ulaşılabilir bir ortama taşıyacağız.

Bütün oda üyelerimize şeffaf ve ulaşılabil bir iletişim ağı kuracağız.

Eğitimler artık ayağımıza gelecek.

Kız Meslek Lisesi- Çıraklık eğitim (MESEM) – Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) burada ki öğrencilerin alımlarını artık odada bir protokol yaparak alacağız.

Ağda ve güzellik salonlarına ayrı bir tarife çıkartacağız.

Hem yaptırım gücümüz hem de sorunlarımızı kendi odamızın avukat ile çözmek için odamıza bir avukat tayin edeceğiz.

Bizi tüm mevzuatla ilgili tüm yeniliklerden haberdar edecek Muhasebe ve Mali Müşavirimiz olacak.

Oda üyelerinin ölüm, doğum, düğün gibi günlerinde her zaman yanlarında olarak, bilgilendirmede bulunacağız.

Yılda bir kere geleneksel piknik düzenleyeceğiz.

Kuaförler ve Berberler odasının bir iftar yemeği olacak.

Zonguldak Kuaförler Berberler Odası’nın bir gecesi olacak.

Hijyen eğitimleri çok önemlidir. Hem kendimiz hem de tıraş ettiğimiz üyelerimiz için bu eğitimleri vereceğiz.  Hijyene önem gösteremezsek, sağlığımızdan olursak; geleceğimizden de olmuş olacağız. Lokal hizmetler sunmaya çalışacağız. Bunları hayal ederek, hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız.

Diksiyon eğitimi ve beden dili eğitimi vereceğiz.

Belirli firmalardan kuaför malzemelerinde alınacak bütün malzemelerde % 25 iskonto yapılacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda;
Yapılacak genel kurulun şimdiden ülkemize, Zonguldak’ımıza ve odamıza hayır ve uğur getirmesini diliyorum.