MHP'de muhalif hareketin öne gelen isimlerinden Oğuzhan Turan, partisinden istifa etti. Kurultay sonrası yaşanan olayların ardından kurulması planlanan yeni parti için istifa ettiğini açıklayan Turhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi kurum ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, çocukluğum dahil bütün bir ömrü içinde geçirdiğim ve geçmişte mensubu olmakla şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyorum.

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri merhum Başbuğ Alparslan Türkeş 12 Eylül Mahkemesi'nin savunmasında şöyle buyurmuştur karşısında bulunan heyete karşı; “CHP İsmet İnönü'yle; Atatürk'ün çizgisinden çıkmamış olsaydı; Ben MHP'yi kurmazdım.” 

Mhp Mevcut yönetim anlayışının türk milliyetçiliği ile uzaktan yakından alakası olmayan insanların hakim olduğu bir noktaya gelmiş bulunmakta.. 

Türk milliyetcilerinin cumhuriyetin ilânı döneminden bugünlere kadar sarf ettikleri mücadele yeni bir siyasi partide devam edecektir...

Ülkemizin içinde çok tehlikeli gelişmeler yaşanmaktadır. Kibris, egede adalarimiza yunan bayraklari asılıyor, suriyeden hergün şehit haberleri geliyor, kuzey ırak'ta barzani ve kürdistan sorunu, ordumuzun içinde bulunduğu moralsizlik vahim noktalara gelmişken, fetöcülari devlet kurumlarından tamamen temizlememişken, ekonomik kriz ülkede almış başını giderken biz gerçek türk milliyetcilerinin bu sorunlar karşısında suspus oturacağını zannedenler çok büyük yanılgı içindedirler.  

TÜRK Milletinin vekili prof. Dr  Ümit Özdağ hocamız ve arkadaşlarına inancımız tamdır. Çıktıkları bu yolda yanlız değildirler.

Zonguldak'tan cumhuriyetin ilk şehrinden cumhuriyetimizin başkentine sesleniyoruz. Bir gece tan atarken yüce tanrı dağından Kürşad'ın gür sesi duyulacak atlar ney ırmağında sulansın güneş doğduğu yerde karşılansın emri tekrar edecek gök toprak deniz bozkurtlar uluyacak Bütün anadoludan bizde sizdeniz bizde siz sizdeniz.