Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajda, “2018 yılında ülkemizin bir yandan temiz demokrasi rüzgarları ile kucaklaşıp demokratik düzenin yeniden kurulması için çaba harcarken diğer yandan da daha iyi bir Çaycuma için daha çok çalışacağız” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yeni bir yıla daha sağlık ve mutlulukla erişmenin huzurunu yaşıyorum. 2017 belediyemizin vizyon projelerinin hızlı bir şekilde ilerlediği, hizmet kalitesini artırarak çıtayı daha yükseğe çıkardığı dolu dolu geçen bir yıl oldu. Yaşam kalitesi sürekli artan ilçemizde, yeni yıla ait umut ve beklentiler daha da yükseldi. Büyük bir mutlulukla söylemek isterim ki, Çaycuma’da insanların yüzü gülüyor. Çaycuma’da insanlar geleceğe umutla bakıyor. Çaycuma’da vatandaşlar her şeyin daha iyiye gideceğini düşünüyor. Bölgenin parlayan yıldızı Çaycuma, tüm ülkeye, bakanın, gözünü kamaştıran bir ışıltı yayıyor” dedi.

 

HIZLA NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRİLMELİDİR

Mesajında ülkenin içinde bulunduğu koşullara da değinen Başkan Kantarcı, “Reina katliamıyla başladığımız 2017, ülkemizde çok zorlu geçti. Toplumsal yaşam, OHAL’le şekillenmeye devam ederken, yüce Meclis, Kanun Hükmünde Kararnamelerle devre dışı kaldı. İşsizlik, enflasyon, döviz fiyatları gibi temel ekonomik göstergelerin bir önceki yıla göre daha olumsuz seyrettiği ülkede, adalet arayışı, her zamankinden daha yakıcı hale geldi. Cezaevlerinin tıka basa dolu olduğu Türkiye, sivil toplum örgütü yöneticileri, gazeteciler, düşün ve bilim insanlarını ağır cezalarla yargılamasıyla dünyada da gündem oldu. Yüz yıla yaklaşan demokratik birikimi neredeyse sıfırlayıp, totaliter bir ülke görünümüne sokan bu uygulamalara derhal son verilmeli, hızla normalleşme sürecine girilmelidir” dedi.

 

İLÇEMİZİ HUZUR VE KARDEŞLİK BELDESİ YAPACAĞIZ

Kantarcı açıklamasını, “2018 yılında, ülkemizin bir yandan temiz demokrasi rüzgârları ile kucaklaşıp demokratik düzenin yeniden kurulması için çaba harcarken diğer yandan da daha iyi bir Çaycuma için daha çok çalışacağız. Herkesin içinde yaşamaktan mutlu olduğu ilçemizi, bölgenin cazibe merkezi haline de dönüştürmek için daha çok proje üreteceğiz. Çaycumalılık ruhu bilincini daha da geliştirip hemşehri dayanışmasının en güzel örneklerini sergileyerek ilçemizi huzur ve kardeşlik beldesi yapacağız. Bunun dalga dalga yayılıp, tüm ülkeye örnek olması en büyük temennimdir. Bu duygularla başta Sevgili Çaycumalı hemşehrilerim olmak üzere tüm dünya insanlığının yeni yılını kutluyor, herkese barış, mutluluk, adalet, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” diyerek tamamladı.