Selim Alan ve taraftarları İl ve Merkez İlçe başkanını yemek için kollarını sıvadı 
Yeniçeri İsyanı Kapıda!


AKP İl ve Merkez İlçe teşkilatıyla yıldızları barışmayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “B PLANI” için düğmeye basıyor. İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için kolları sıvayan Selim Alan taraftarı “Yeniçeriler”, Memurlar Lokali İşletmecisi Sami Aydın ve Alan’a yakınlığıyla bilinen Yaşar Gök’ü il ve ilçe başkanı yapmak istiyor. İddiaya göre Selim Alan, Zonguldak Belediyesi’nde alacağı bir çok kararda parti teşkilatıyla fikir ayrılığı yaşıyor. 


KİLİT İSİM ERKAN KANDEMİR 


AKP’de “Yeniçeri” grubu olarak adlanladırılan muhalifler, tıpkı Osmanlı İmparatorluğunda isyana hazırlanan askerler gibi İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’a karşı iç isyan başlattı. AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile olan yakınlığıyla bilinen Selim Alan ve Yaşar Gök, aday adaylığı sürecinde de Kandemir’in büyük desteğini almıştı. Zonguldak Belediyesiyle yaptığı ticaretle dikkatleri üzerine çeken Yaşar Gök, Sami Aydın’ı il başkanı yapmak, kendisi de merkez ilçe başkanı olmak için kolları sıvadı.

Öte yandan parti yönetimiyle sürekli sorun yaşayan Selim Alan’ın, “Yeniçeri İsyanı” sırasında yıpranmamak için sütre arkasında kalması bekleniyor. Alan’ın “B Planı” ise il ve ilçede kendisine yakın isimler atandığında Zonguldak Belediyesi’nde kendi kadrosunu kurmak. Yeniçeriler, Tosun ve Çağlayan’ı alaşağı etmek için sürekli genel merkeze isimsiz ihbarlar gönderiyor. 


(Yeniçeri: Osmanlı İmparatorluğu’nda paralı asker)