AKP Seçim bürosu açılışına katılan Bakan Faruk Özlü,

‘YERLİ OTOMOBİLDE FİLYOS’UN ŞANSI ÇOK YÜKSEK’

 

AKP Seçim Bürosu açılışına gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Filyos Limanı için önemli açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil Fabrikasının Filyos Sanayi bölgesinde olmasının şansının yüksek olduğunu söyleyen Bakan Özlü, , “Filyos Endüstri Bölgesi’nin ana alanlarından birisi motorlu kara taşıtları olacak. Dolayısıyla Filyos’un şansı çok yüksek. Çok sayıda ilden talep var. Ama değerlendirme kriterleri arasında önemli bir kriter limanlara yakınlık, liman arkası bölge olması. Çünkü ihracat olacak. Bu bakımdan Filyos’un şansı yüksek” diye konuştu.

FİLYOS HAYAL OLMAKTAN ÇIKTI

Seçim bürosu açılışında basın toplantısı düzenleyen Faruk Özlü seçim beyannamesinde Filyos Projesinin de yer aldığını vurgulayarak, ‘Cumhurbaşkanımızın da sahiplendikleri ve destekledikleri Filyos Projemiz beyannamede yerini aldı.  Buradan müjdelemek isterim ki Filyos artık hayal olmaktan çıkmıştır.  Partimizin seçim beyannamesindeki Filyos Projesi bölümünü açıklamak istiyorum. ‘Büyük ölçekli, bölgesel ana liman projelerinden birisi olan Filyos Limanı’nın inşaat çalışmaları hızla devam etmekte, genel kargo, Ro-Ro, kuru yük ve konteyner olmak üzere toplam 25 milyon ton kapasiteye sahip olacak. 2019 yılının ilk yarısında ilk etabın tamamlanmasını bekliyoruz. Proje devam ediyor. Etüt proje çalışmaları olan limanın kara ve demir yolu bağlantısının da gerçekleşmesini hedefliyoruz.’ Bu liman tamamlandığında 2023 vizyonu çerçevesinde Karadeniz bölgesinde ticaret alt yapısına ve yük koridorlarına büyük katkısı olacak” diye ifade etti.

 

ZONGULDAK ARTIK GÖÇ VERMEYECEK

  Filyos Endüstri Bölgesi’nin Zonguldak ve çevre iller için iş kapısı açacağını artık göç vermek yerine bu illerin göç alacağını belirten Bakan Özlü, ‘ Emin olunuz ki Filyos Endüstri Bölgesi en az GAP kadar büyük ve değerli projeler. Bu bölgede üretilen demir çelik yine kendi bölgesinde ham madde olarak kullanılacak. Proje ile bölgeye yapılacak olan OSB’ler, yeni limanlar, çevre ve dere ıslah çalışmaları buranın cazibesini kat kat artıracaktır. İşsizlik azalacak, Zonguldak ve çevre iller göç veren değil göç alan iller haline gelecek.’ dedi. Bakan Faruk Özlü, Zonguldak’ın ardından Kozlu seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Özlü, açılışın ardından Kdz. Ereğli ilçesine hareket etti.