CHP İl Başkan Yardımcısı Şaban Yeten, Ülkede yaşanan ekonomik krizden çıkılması için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. 
Döviz kurlarındaki aşırı tırmanma yüzünden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zor günler yaşadığını kaydeden CHP İl Başkan Yardımcısı Şaban Yeten, “Gün birlik zamanı. Bu gemide hepimiz varız. Türklüye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. İktidarlar gelip geçicidir. Önemli olan Devlettir. Devletimiz dış güçler ve yabancı sermaye yüzünden zor günler yaşamakta. İktidarı muhalefeti her kesim bir araya gelmeli ve bu kriz aşılmalı. Devletimizin iflasına seyirci kimse kalamaz. Kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  sayan herkes birlik ve beraberlik içinde olmalı” diye konuştu. 
Bazı kesimlerin hala parti içi çekişmeler, onun adamı bunun adamı işleriyle uğraşmasını anlamsız bulduğunu kaydeden Şaban Yeten, “Küçük hesaplardan herkes vazgeçmeli. Türkiye zor günler yaşarken bazıları hala ikbal ve kendi çıkarları için parti içi hesaplaşmalar yapmakta. Küçük olsun benim olsun mantığından kurtulmalıyız” dedi.