Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde işgalci konumundaki altı işyeri için Zonguldak Belediyesi bir süre önce tebligat gönderildi. İşyeri sahipleri ise mağdur oldukları gerekçesiyle işyerlerini boşaltmadılar.
Mithatpaşa Mahalle Muhtarlığı olarak kullanılan konteynerin de yıkıma dahil olacağını ifade eden Mahalle Muhtarı Murat Topçu, esnafların mağdur olduğunu dile getirdi. Ekiplerin; işyerlerinin boşaltılmadığı gerekçesiyle tutanak tutup ayrıldığını aktaran Topçu şöyle dedi: “Buradaki esnaf arkadaşlarımız mağdur. Halen daha bu mağduriyet devam ediyor. Onların açısından yerlerin tahliye olması gerekiyordu o anlamda dükkanların boşaltılması gerekiyordu. Bu gün sabah itibariyle belediyenin kepçesi, kamyonu geldi. Tabi haliyle vatandaşlar burayı boşaltmadıkları için bir yıkım söz konusu olmadı. Bu anlamda yine aynı şekilde vatandaşların mağdur olmaması için yerlerin gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca bizim muhtarlık yeri için de aynı durum söz konusudur. Arkadaşlar geldiler, tutanakları tuttular. Belediye ekipleri o tutanakları valiliğe vereceklerini bildirdiler. Neticede ben Mithatpaşa Mahalle muhtarıyım. Buradaki esnaflar da Mithatpaşa’ya bağlı oldukları için ben onların da muhtarı sayılıyorum. Soğuksu’daki viyadüğün altındaki dükkanlarla ilgili bir çalışma yapıldı. Tahliye edecekleri zaman oraya gidecekleri söylenildi. Şu an için oranın ihaleye verileceği söylenildi ama ihale aşamasında olduğu duyumunu aldık. Şu an için ne olur ne gider. Arkadaşlar da mağdur durumda, içerideki eşyaları duruyor.”

“ŞAHSİ YERİM DEĞİL”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in muhtarlık binası konusunda kendilerine yardımcı olacağını söylediğini hatırlatan Muhtar Murat Topçu, “Belediye başkanımız muhtarlık binası konusunda bize yardımcı olacağını söyledi. Ondan da biz Mithatpaşa Mahalle muhtarı olarak destek bekliyoruz. Neticede burası benim şahsı yerim değil. 8 bin 900 kişinin yaşadığı Mithatpaşa Mahallesi’nin yeridir. Ulu Camii’den başlayıp Kadın Doğum Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Asri Mezarlık’a kadar ulaşan bir yüz ölçüme sahibiz. En büyük mahallelerden biriyiz. Bu anlamda çarşı içi eğer bizim ise biz de vatandaşların mağdur olmaması için çarşı içinde kalmayı istiyoruz. Belediye başkanımıza da rica ediyoruz” diye konuştu.