24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında Zonguldaklı 30 öğretmenin yapmış olduğu resimlerden oluşan sergi Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin hizmetine sunuldu.

Zonguldak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Zonguldak’ta çeşitli okullarda görev yapan 30 resim öğretmeninin yapmış olduğu 33 resim Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilendi. Açılışa Zonguldak Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, İl Milli eğitim Müdürü Turgut Özbek ve öğretmenler katıldı. Açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ve Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından kesildi.

30 öğretmenin yağlı bola, kara kalem ve ebru sanatlarıyla yapmış olduğu 33 eser Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve davetliler tarafından gezilerek incelendi.

Sergide açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım öğretmenler gününü kutlayarak şöyle konuştu:

“Toplumun şekillenmesinde en temel ve çok önemli görevi ifa eden öğretmenlerimizin günüdür. Bu gün vesilesiyle bizzat öğretmen arkadaşların yıl içerisinde yaptıkları resim sergisini açtık. Duygularını düşüncelerini; burada tuvale yansıtmışlar. Öğretmen arkadaşlarımız toplumun şekillenmesinde geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirirlerken çok ciddi fedakârlıklar gösteriyorlar. Hatta zaman zaman buna zaman zaman cefakarlık bile denilebilir.”