Alaplı ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Uzman Dr. Durmuş Ay Sağlık Bakanlığı tarafından “ Zonguldak’da yılın doktoru” unvanıyla ödüllendirildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi ve mesleki alanlardaki çalışmaları nedeniyle ödüle değer görülen doktorlardan biri de Alaplı ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Uzman Dr. Durmuş Ay oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl iller bazında başarılı sağlık çalışanları arasından yılın doktoru belirliyor. Bu yılın başarılı sağlık personeli arasında Alaplı ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Uzman Dr. Durmuş Ay yer aldı. Alaplı ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Uzman Dr. Durmuş Ay, “yılın doktoru” seçildi.
Durmuş Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Alaplı’da aile sağlığı merkezimizde vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için pek çok tadilatta bulunduk. Engelli rampası, engelli tuvaleti, emzirme odası, acil müdahale odası ve odaların büyütülmesi için ek genişletmeler yaptık. Yapılan değişikliklerle A sınıfına uygun bir aile sağlığı merkezi haline getirilmiştir. Bana, bu ödülü layık gören başta Sağlık Bakanımıza, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya’ya, çalışanlarımıza ve hastalarımıza çok teşekkür ediyorum."